Mircea Geoană cere convocarea Comitetului Executiv Naţional al PSD

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, le-a solicitat colegilor de partid, printr-o scrisoare, convocarea Comitetului Executiv Naţional pentru tranşarea situaţiei legate de înlocuirea sa din această funcţie, scrie Agerpres. "'Orice conflict în care PSD intră este un conflict de pe urma căruia are de câştigat actuala Putere. Dacă noi nu ne înţelegem între noi, singurii care au de pierdut sunt românii", afirmă Geoană în scrisoare.
Economica.net - mie, 09 nov. 2011, 10:12

Stimaţi colegi, cu un an înainte de alegerile locale şi parlamentare, este necesar ca toate forţele partidului să fie puse în slujba singurului obiectiv major al PSD: câştigarea alegerilor şi instalarea unui nou Guvern. Este evident că ne vom confrunta cu un adversar politic a cărui tenacitate şi forţă nu trebuie subestimate. De aceea, susţin că este necesar să folosim experienţa, expertiza şi atuurile fiecărui membru PSD în această confruntare electorală, care se anunţă a fi cea mai crâncenă din ultimii 20 de ani. Nu doar că este necesar să folosim toate forţele pe care le avem la dispoziţie, dar este absolut necesar să avem un plan clar şi o strategie bine definită pentru alegerile care vin. Nu este suficient să aşteptăm erodarea electorală a adversarilor noştri, ci trebuie să fim activi şi să avem strategii bine definite pentru modul în care ne vom prezenta în alegeri”, se arată în document.

Potrivit scrisorii, orice moment pe care PSD îl pierde din pregătirea anului 2012 este un moment câştigat de adversarii partidului.

Orice conflict în care PSD intră este un conflict de pe urma căruia are de câştigat actuala Putere. Dacă noi nu ne înţelegem între noi, singurii care au de pierdut sunt românii. Consider că PSD trebuie să se întoarcă de urgenţă la adevărata agendă a populaţiei. Avem datoria, ca partid de stânga şi ca principalul partid de Opoziţie, să nu stăm pasivi în timp ce un Guvern iresponsabil de dreapta ia măsura de a îngheţa pensiile şi salariile pentru anul viitor. Avem datoria faţă de electoratul nostru să nu fim distraşi de subiecte minore, în timp ce pe români îi preocupă acum, în prag de iarnă, subiecte mult mai grave precum pensiile, salariile, preţurile la alimente şi la încălzire. Din păcate, partidul nostru trece prin momente tulburi care nu fac altceva decât să influenţeze negativ potenţialul USL de a câştiga alegerile din 2012. Cred cu tărie că aceste momente tulburi trebuie depăşite cu rapiditate, pentru a ne putea concentra pe aspectele importante, pentru noi ca partid: planificarea confruntărilor electorale de anul viitor şi elaborarea strategiei câştigătoare, atât pentru PSD, cât şi pentru USL. Avem obligaţia de a stopa hemoragia şi dezertările din partid prin reinsulfarea încrederii în victoria Opoziţiei. Acest lucru nu se poate întâmpla decât dacă ne prezentăm uniţi în faţa românilor şi în faţa adversarilor politici„, spune Geoană în scrisoarea transmisă social-democraţilor.

Potrivit acestuia, „din păcate, în acest moment, PSD numai unit nu este”, iar acest lucru este „foarte grav” în contextul în care adversarii partidului vor să modifice legi importante doar pentru „a fura” PSD victoria şi anul viitor.

În contextul în care se încearcă desfiinţarea actualelor judeţe, în contextul în care se doreşte comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, în contextul în care se vrea impunerea votului prin corespondenţă şi schimbarea sistemului electoral, în contextul în care se caută cu disperare schimbarea brutală a cadrului instituţional al alegerilor, Senatul, în calitate de Cameră decizională în chestiuni administrative, capătă o importanţă deosebită. În acest caz, pierderea celei de-a doua funcţii din statul român în favoarea Puterii înseamnă grave prejudicii aduse interesului partidului. Având în vedere cele de mai sus, consider necesară convocarea, de urgenţă, a unui Comitet Executiv Naţional al PSD pentru a ne asigura că toate resursele partidului sunt concentrate în direcţia pregătirii şi câştigării alegerilor de anul viitor. Acest Comitet Executiv Naţional ar trebui să lămurească aceste aspecte. Consider că este imperios necesar ca aceste întrebări să-şi afle răspunsul cât mai repede cu putinţă, pentru a ne întoarce cu toţii la munca pe care o depunem, fiecare în parte, pentru a câştiga alegerile şi pentru a oferi României un nou Guvern şi un nou model de guvernare„, mai arată Mircea Geoană în scrisoare.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Pasionații de infrastructură au postat vineri imagini cu utilaje aduse de UMB pe secțiunea lipsă din Autostrada Lugoj - Deva (A1). Potrivit lor, o parte dintre acestea urmează să fie utilizate......
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, ...
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...