Mirela Trandafir a vândut afacerea Agrirom către Maria Trading şi Agro – Chirnogi pentru 11 milioane de euro

Mirela Trandafir, care a deţinut integral firma Agrirom din Constanţa, a cedat capitalul social al societăţii către Maria Trading SRL şi Agro - Chirnogi SA pentru circa 11 milioane de euro. Concret, Maria Trading a preluat 50,8% din capitalul social al firmei Agrirom din Constanţa, la preţul de 5,61 de milioane de euro, iar Agro - Chirnogi SA a preluat 49,2% din capitalul social al Agrirom la preţul de 5,43 de milioane de euro, conform unei decizii a firmei, obţinută de Economica.net.
Cristina Şomănescu - lun, 24 ian. 2022, 22:05
Mirela Trandafir a vândut afacerea Agrirom către Maria Trading şi Agro - Chirnogi pentru 11 milioane de euro

Libanezii din grupul Maria preiau controlul firmei Agrirom din Constanţa, de la Mirela Trandafir, în urmei unei tranzacţii de 11 milioane de euro, reiese dintr-o hotărâre a societăţii Agrirom, din 20 decembrie 2021, obţinută de Economica.net.

Pe de o parte, Mirela Trandafir a transferat 508 părţi sociale, care au valoare nominală de 500 de lei, reprezentând 50,8% din capitalul social al firmei Agrirom SRL, către un asociat nou – firma Maria Trading SRL, la preţul de 5,61 milioane de euro (27,8 milioane de lei), astfel cum a fost achitat în data de 16 decembrie 2021, şi declară că a primit de la societatea Maria Trading contravaloarea părţilor sociale cedate, reiese dintr-o decizie a firmei din 20 decembrie 2021, obţinută de Economica.net.

Pe de altă parte, Mirela Trandafir a transferat 492 de părţi sociale cu valoare nominală de 500 de lei, reprezentând 49,2% din capitalul social al societăţii Agrirom SRL, către noul asociat – firma Agro – Chirnogi SA, la preţul de 5,43 de milioane de euro (26,92 de milioane de lei), achitat la 16 decembrie 2021, şi declară că a primit de la Agro – Chirnogi SA contravaloarea părţilor cedate, se arată în decizia firmei din 20 decembrie, consultată de Economica.net.

În urma cesiunii antemenţionate, Mirela Trandafir îşi pierde calitatea de asociat la firmă, iar capitalul social al Agrirom, în valoare totală de 500.000 de lei, împărţit în 1.000 de părţi sociale, fiecare cu valoare de 500 de lei, va fi deţinut astfel:

  • Maria Trading SRL – cu o cotă de participare de 50,8%;
  • Agro-Chirnogi SA va avea o cotă de participare de 49,2%, potrivit deciziei Agrirom din 20 decembrie 2021, obţinută de Economica.net.

Tot din 20 decembrie 2021, noul administrator al firmei Agrirom SRL e Khalil Michel.

Cine sunt investitorii libanezi care au preluat Agrirom de la Mirela Trandafir prin firmele Maria Trading şi Agro – Chirnogi.

SES Holdings SAL, libanezii Laoun Youssef şi Jihad el Khalil deţin controlul firmelor Maria Trading şi Maria Group.

 79% din capitalul social al firmei Maria Trading e deţinut de SES Holdings SAL (cu 31,66% din capitalul social), de libanezii Laoun Youssef (cu 31,66%) şi Jihad el Khalil (15,68%), potrivit informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de portalul Termene.ro.

Firma Agro-Chirnogi SA e controlată de mai mulţi oameni de afaceri libanezi prin firma Maria Group SRL, potrivit informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de portalul de specialitate Termene.ro.

Firma Agro-Chirnogi SA conduce afacerile din judeţul Călăraşi pentru al patrulea an consecutiv, potrivit unei analize făcute de Economica.net.  

Producătorul agricol, controlat de investitori libanezi prin firma Maria Group SRL, a avut afaceri nete de 456,55 de milioane de lei în anul 2020, cu peste 31% mai mici decât cele realizate în 2019. Firma a avut marjă de profit net de 2% în 2020, de peste trei ori mai mică decât cea din 2019, an încheiat cu profitabilitate netă de 6,54%. Firma a avut un număr mediu de 489 de angajaţi în 2020, faţă de 486 – în 2019.

În decembrie 2021, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care companiile Maria Trading SRL și Agro-Chirnogi SA au preluat Agrirom.

  • Maria Trading are ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata al animalelor vii, iar Agro-Chirnogi are ca principala activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase.
  • Agrirom activează în domeniul producerii și comercializării de cereale, culturilor leguminoase și plantelor producătoare de semințe oleaginoase.
  • În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Agrirom închide primul an al crizei generale de Covid-19 cu marjă de profit net de peste 7% după ce în 2019 a mers în pierdere.

Agrirom a încheiat anul 2020 cu afaceri nete de 33,12 milioane de lei, în creştere nesemnificativă faţă de nivelul anului 2019. Firma a revenit pe profit în anul 2020, după ce în 2019 a intrat pe pierdere.

Agrirom a avut marjă de profit net de 7,56% în anul 2020, după ce în anul 2019 intrase pe pierdere de 1,91 de milioane de lei, potrivit bilanţurilor depuse la Finanţe, comparate de Economica.net. Agrirom a lucrat cu un număr mediu de 19 salariaţi în anii 2020 şi 2019.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Capacitatea eoliană offshore a UE va crește de zece ori. Germania, Belgia, Olanda și Danemarca anunță 150.000 MW noi în Marea Nordului
Capacitatea eoliană offshore a UE va crește de zece ori. Germania, Belgia, Olanda și Danemarca anunță 150.000 MW noi ...
Germania, Belgia, Olanda și Danemarca vor anunța miercuri un angajament comun de a construi cel puțin 150 GW de energie eoliană offshore în Marea Nordului până în 2050, a declarat premierul......
Războiul din Ucraina intră într-o „fază prelungită” – ministrul apărării
Războiul din Ucraina intră într-o „fază prelungită” – ministrul apărării
Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a afirmat marţi că războiul cu Moscova intră într-o "fază prelungită", ...
Damen Naval Holding BV a preluat de la Koninklijke Schelde Groep BV 90% din capitalul social al firmei de inginerie navală Marine Engineering pentru 2,54 de milioane de euro
Damen Naval Holding BV a preluat de la Koninklijke Schelde Groep BV 90% din capitalul social al firmei de inginerie navală ...
Damen Naval Holding BV a preluat de la Koninklijke Schelde Groep BV 90% din capitalul social al societăţii Marine Engineering ...
Tesla nu mai primește comenzi pentru Cybertruck din afara Americii de Nord
Tesla nu mai primește comenzi pentru Cybertruck din afara Americii de Nord
Site-ul Tesla nu mai permite solicitanților din afara Americii de Nord să comande un pick-up electric Cybertruck.