Miroslav Majoros, CEO Telekom România: până în 2021, volumul de date pe mobil în reţeua noastră va crește de nouă ori

Miroslav Majoros, CEO Telekom România, a estimat că volumul de date pe mobil în reţeua Telekom va crește de nouă ori în următorii trei ani.
Economica.net - mar, 27 nov. 2018, 20:27
Miroslav Majoros, CEO Telekom România: până în 2021, volumul de date pe mobil în reţeua noastră va crește de nouă ori

„Toată lumea consumă din ce în ce mai multe date. Calculele noastre ne-au arătat că până în 2021, volumul de date pe mobil în rețeua noastră va crește de nouă ori, este foarte mult și, de fapt, se triplează în fiecare an”, a spus Miroslav Majoros într-o conferinţă de presă.

Noua ofertă de iarnă a companiei pentru clienţii persoane fizice a fost lansată luni şi anunţă un preţ de 5 euro pentru fiecare serviciu în parte.

„Conţinutul video neliniar este cel care conduce acum lumea. Este un trend cu care nu ne putem lupta şi pe care trebuie să îl îmbrăţişăm şi oferta noastră cu internet nelimitat vine în sprijinul acestei idei. Clientul nu vrea limitări, ci vrea să folosească şi să vadă ce doreşte”, a afirmat Majoros.

El a adăugat că Telekom Romania vrea să conecteze toate gospodăriile din România și să le ofere internet nelimitat, iar elementul central al noi oferte constă într-un bonus acordat clienţilor de şase luni de Netflix cu acces gratuit.

„Servicii precum Netflix sau altele câştigă teren sistematic. În ţările nordice 68% dintre gospodării au abonamente la astfel de servicii. În Europa Centrală şi de Est procentul este de doar 5%, dar va creşte. Acesta este şi pariul nostru. Datele ne arată că am crescut veniturile din mobil în trimestrul al treilea cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceste date ne arată că strategia noastră funcţionează”, a afirmat CEO-ul companiei.

El a adăugat că serviciile de internet nelimitat vor rămâne în oferta Telekom. „Vom oferi întotdeauna internet nelimitat şi aceasta este piatra de temelie a strategiei noastre, care rămâne neschimbată”.

Poziţia CEO-ului a fost întărită de noul director comercial pe segmentul rezidenţial al Telekom România, austriacul Andreas Elsner.

„Piaţa de internet mobil creşte cu aproximativ 5% în fiecare an şi noi dorim să creştem o dată cu piaţa, şi pe TV, de asemenea, dar în principal piaţa de internet mobilă este cel mai mare câmp de luptă pe care vrem să îl atacăm şi să le cauzăm competitorilor noştri multe nopţi albe”, a spus Elsner.

Veniturile din comunicaţii mobile ale Telekom România au crescut în trimestrul al treilea cu 6,1% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, până la 117,9 milioane euro, reflectând în mare parte veniturile mai mari din ofertele convergente fix-mobil şi creşterea pe segmentul de date mobile, susţinută de ofertele cu net mobil nelimitat.

Numărul clienţilor serviciilor mobile a crescut cu aproximativ 44.000 de la începutul acestui an şi a ajuns la 5,302 milioane la sfârşitul lunii septembrie. Pe partea de telefonie fixă, numărul abonaţilor a scăzut cu 93.000, la 1,772 milioane.

Grupul de companii Telekom România este format din Telekom România Communications (fosta Romtelecom), unde statul român încă deţine 46% din acţiuni, şi Telekom România Mobile Communications (fosta Cosmote România).

 

Te-ar mai putea interesa și
Proiect pentru un aerodrom la Râmnicu Vâlcea
Proiect pentru un aerodrom la Râmnicu Vâlcea
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat că județul va avea aerodrom pentru aeronave ușoare....
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România s-a clasat anul trecut pe locul doi în Uniunea Europeană la floarea soarelui din punct de vedere al producţiei ...
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. ...
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...