Miting în stradă la Mediaş împotriva deciziei ministrului Niţă de a muta centrala Romgaz în Capitală

Cei 380 de sindicalişti, angajaţi ai ROMGAZ Mediaş, împreună cu alte sute de sindicalişti angajaţi ai TRANSGAZ şi cetăţeni din municipiul considerat capitala gazului din România, sunt aşteptaţi marţi, de la ora 16.00, în faţa Primăriei, la un miting de protest, împotriva deciziei ministrului Constantin Niţă, care a anunţat vineri, printr-o declaraţie pentru AGERPRES, că mută conducerea ROMGAZ şi TRANSGAZ de la Mediaş, la Bucureşti.
Economica.net - vin, 05 apr. 2013, 14:14
Miting în stradă la Mediaş împotriva deciziei ministrului Niţă de a muta centrala Romgaz în Capitală

„Marţi, în 9 aprilie, de la ora 16.00, avem miting în faţa Primăriei. Am vorbit cu liderul sindical de la ROMGAZ, care a făcut şi el o cerere în sensul acesta. Ne aşteptăm ca să vină la miting nu doar oamenii din ROMGAZ, ci mult mai mulţi, pentru că este o problemă care priveşte tot oraşul. 25 % la sută din bugetul neconsolidat, se bazează pe cele două societăţi de gaz, ROMGAZ şi TRANSGAZ”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, primarul Mediaşului, Teodor Neamţu.

Acesta consideră că cetăţenii Mediaşului reprezintă o „victimă a jocului politicianist” dus de ministrul Niţă, vicelider PSD şi preşedinte al PSD Braşov.

„Este un joc politicianist, o încercare de destabilizare a judeţului Sibiu, în lupta pentru regionalizare. În loc să venim cu argumente, se vine cu poziţii de forţă. Noi suntem victima”, a spus primarul Neamţu.

Cei 380 de sindicalişti de la ROMGAZ au făcut deja joi, o grevă japoneză, iar liderul lor de sindicat, Ioan Stoicovici a promis încă de vineri dimineaţa că vor ieşi în stradă, dacă premierul Ponta nu-l împiedică pe ministrul Niţă, să mute conducerea centrală a societăţii la Bucureşti.

„Da, bineînţeles (că protestăm în stradă n.r.). Este posibil oricând, depinde ce rezultate ne dă domnul prim-ministru. Domnul prim-ministru este singurul factor care poate să stopeze manifestaţiile”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Ioan Stoicovici.

Asupra pericolului protestelor de stradă de la Mediaş, a avertizat încă de la sfârşitul lunii martie, co-preşedintele USL Sibiu, liderul judeţean al PNL, deputatul Mircea Cazan. Acesta i-a cerut vineri, colegului său din USL, preşedintelui PSD şi al Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, să intervină la premierul Ponta, pentru a împiedica mutarea sediului central al ROMGAZ-ului la Bucureşti.

„În urma acestei declaraţii (a domnului Niţă n.r.), fac un apel la preşedintele Consiliului Judeţean, mai mult co-preşedintelui USL Sibiu, ca sibian, să lase culoarea politică, să se implice direct la domnul prim-ministru, Victor Ponta, ca sediul Romgaz-ului şi Transgaz-ului să rămână la Sibiu. Chiar astăzi, domnul Cindrea m-a asigurat că sediul Romgaz nu se mută din judeţul Sibiu, de la Mediaş. Trag un semnal de alarmă, ori nu ştie domnul Cindrea (de declaraţiile domnului Niţă n.r.), ori şi-a schimbat buletinul şi este la Braşov, nu mai este la Sibiu”, a spus liberalul Mircea Cazan.

Acesta consideră demersurile ministrului Niţă, „manipulări”, cu scopul de a da „o lovitură mare, sub centură Sibiului şi judeţului Sibiu. Indiferent ce ar face domnul Niţă, capitala regiunii va fi la Sibiu, chiar dacă dânsul o face prin mijloace neortodoxe”.

Apelul la calm a venit vineri din partea preşedintelui CJ Sibiu, liderul judeţean al PSD, Ioan Cindrea, care i-a rugat pe sindicaliştii ROMGAZ să nu protesteze, ci să aştepte un răspuns oficial din partea Guvernului. Cindrea a dat garanţii verbale, că sediul central al ROMGAZ nu se mută la Bucureşti, asta fără să ştie decizia viceliderului PSD, ministrul Niţă, făcută publică întâia dată, vineri, într-o declaraţie pentru AGERPRES.

‘Conducerea Transgaz şi conducerea Romgaz se vor muta la Bucureşti, pentru a se putea implica mai uşor în proiectele viitoare – interconectări, valorificarea resurselor locale în beneficiul economiei locale. Este important ca aceste două companii valoroase să fie parte activă la discuţiile, respectiv la proiectele de perspectivă pentru viitorul sectorului energetic din România. Avem resurse, trebuie să şi jucăm regional pentru a deveni o forţă în această zonă. Această mutare se referă strict la top management, neexistând nicio modificare din punct de vedere al contribuţiei companiilor la economia locală’, a declarat pentru AGERPRES Constantin Niţă.

Te-ar mai putea interesa și
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Guvernul trebuie să ia nişte măsuri în domeniul energiei ca să permită României să treacă această iarnă cu daune cât mai mici, aşa cum a trebuit şi în pandemie să ia măsuri speciale,......
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York a rămas principalul centru financiar global, în timp ce Londra şi-a păstrat locul doi, iar oraşele din China ...
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19, la 14 zile, este mai mare sau egală cu 3/1.000 de locuitori în 60 de oraşe ...
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea acestora
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea ...
Cele mai puternice autorităţi de reglementare din China au intensificat vineri restricţionarea criptomonedelor, interzicând ...