Mitt Romney se distanţează de proiectul bugetar de austeritate al lui Paul Ryan

Pretendentul republican la Casa Albă Mitt Romney a încercat să se distanţeze duminică de proiectul bugetar al partenerului său de cursă, un mod de a se proteja de criticile aliaţilor democraţi ai lui Barack Obama, relatează AFP.
Economica.net - lun, 13 aug. 2012, 06:11
Mitt Romney se distanţează de proiectul bugetar de austeritate al lui Paul Ryan

Tocmai ales de către Romney ca potenţialul său vicepreşedinte, Paul Ryan, un reprezentant al statului Wisconsin în Camera Reprezentanţilor, este autorul unui plan de asanare a finanţelor care pledează pentru tăieri bugetare importante în vederea remedierii a ceea ce partidul său denunţă drept nivele insustenabile ale datoriei şi cheltuielilor publice americane.

Însă, în cursul programului „60 minutes” al postului CBS, Romney a refuzat să îşi asume în mod deschis programul de austeritate al lui Ryan.

„Eu am ideea mea despre buget”, a declarat Romney în cadrul primului interviu comun pe care l-au dat la televiziune. „Asupra acestuia vom face campanie”, a subliniat el.

Opţiunea de a-l plasa pe Ryan pe „tichetul” republican a fost percepută de mulţi ca o decizie curajoasă dar riscantă, care va recentra campania prezidenţială americană asupra problemelor datoriei şi deficitului, în contextul unei uşoare creşteri a economiei americane.

Propunerile lui Ryan includ o revizuire a Medicare, sistemul de asigurări de sănătate pentru bătrâni, un subiect politic sensibil, şi creearea unui sistem de bonuri care să permită viitorilor pensionari să opteze între o asigurare privată şi programul obişnuit.

Însă Romney a insistat asupra faptului că Ryan nu îşi va încerca şansele în statele-cheie, în care există numeroşi alegători bătrâni, ca de exemplu Florida, Pennsylvania şi Ohio.

„Cunosc în istorie un singur preşedinte care a furat (de la) Medicare 716 miliarde de dolari pentru a finanţa noul său program, riscant, pe care noi îl numim Obamacare”, a declarat Romney.

„Lucrul despre care vorbim Paul Ryan şi cu mine este salvarea Medicare, oferirea către oameni a mai multor opţiuni în cadrul Medicare, astfel încât să funcţioneze pentru pensionarii actuali”, a continuat el.

„Făcând acest lucru, nu vor exista schimbări pentru actualii pensionari sau cei pe cale să devină în curând. Însă privim tinerii şi le spunem «Noi vă vom oferi o opţiune mai largă»”, a adăugat candidatul republican la preşedinţie.
Ryan a fost, de asemenea, prompt în a aminti că mama sa este o beneficiară a Medicare, în Florida.

„Interesul este că avem nevoie să păstrăm beneficiile (pe care bătrânii le obţin din program), deoarece Guvernul le-a promis că a organizat totul pentru pensionarea lor”, a declarat Ryan.

„Pentru a ne asigura că o putem face, este necesară o reformă pentru cei mai tineri dintre noi. Iar noi credem că aceste reforme sunt reforme bune îşi găsesc origini în ambele tabere”, a adăugat el.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...