Miza alegerilor din 3 aprilie, cea mai mare din ultimii 30 de ani, afirmă Viktor Orban

Niciun scrutin din ultimii 30 de ani nu a avut o miză atât de mare precum alegerile parlamentare din 3 aprilie, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, într-un interviu acordat postului public de radio, transmite MTI.
AGERPRES - vin, 01 apr. 2022, 12:04
Miza alegerilor din 3 aprilie, cea mai mare din ultimii 30 de ani, afirmă Viktor Orban

”Problema războiului sau a păcii este centrală pentru viitorul ţării. Trebuie să împiedicăm atragerea Ungariei în război. Acesta nu este războiul nostru”, a spus Orban, referindu-se la agresiunea militară lansată în 24 februarie de Rusia împotriva Ucrainei.

El a adăugat că alegătorii ar trebui să ”simtă gravitatea situaţiei, să vadă teroarea războiului şi posibilele efecte asupra Ungariei”. ”Să ne apărăm patria, să protejăm Ungaria şi să votăm pentru pace”, a subliniat şeful executivului ungar.

Războiul din Ucraina ”nu este războiul nostru; aici nu putem câştiga, dar putem pierde totul. Întrebarea este dacă economia funcţionează sau nu. Condamnăm atacul rusesc, dar nu îi putem ajuta pe ucraineni dacă în acelaşi timp ne distrugem pe noi înşine”, a continuat Viktor Orban.

Potrivit acestuia, spre deosebire de Ungaria alte ţări au capacităţi de transport şi de stocare care le permit să se descurce fără gazul sau petrolul din Rusia. ”Ungaria nu va avea deloc energie dacă sunt tăiate livrările din Rusia”, în absenţa cărora economia ungară nu poate funcţiona.

Orban a acuzat opoziţia politică ungară că a încheiat ”propriul acord secret”, conform căruia dacă ea ar câştiga scrutinul de duminică, atunci ”ar porni spre Ucraina transporturi de arme şi ar fi tăiate gazul şi petrolul dinspre Rusia, ceea ce ar distruge Ungaria”. ”Acest lucru este riscant şi periculos: aripa stângă se joacă cu focul”, a avertizat premierul ungar.

În opinia sa, Europa se confruntă cu ”o criză economică gravă şi profundă ale cărei cauze sunt mai adânci decât războiul ruso-ucrainean”, economia europeană având probleme legate de competitivitatea sa.

Referitor la referendumul care va avea loc tot duminică, el a spus că acesta ”va decide viitorul copiilor” ungari. ”Ungaria îşi poate proteja copiii şi împiedica preluarea controlului de ‘nebunia de gen’ dacă spunem clar la referendum un lucru simplu: tatăl este un bărbat, mama este o femeie şi toată lumea trebuie să ne lase copiii în pace”, a accentuat Viktor Orban.

”În acest fel ne putem proteja copiii şi dreptul părinţilor de a decide cu privire la educaţia sexuală (a copiilor lor)”, a încheiat şeful executivului ungar.

Te-ar mai putea interesa și
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, lângă București
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, ...
Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunță o nouă investiție în cea mai mare fabrică de pavaje și dale din beton din......
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Corsica a făcut încă un pas către obiectivul autonomiei în cadrul Republicii Franceze: parlamentul regional de la Ajaccio ...
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ...
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia ...