1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

Companii

Miza bătăliei contra gazelor de şist: Cât pierd ruşii dacă România începe exploatarea

România asigură cea mai mare parte a consumului de gaze din producţia internă. Există însă o pondere destul de importantă de importuri, pe filiera rusească. Potrivit unor estimări recente, valoarea acestor importuri s-ar ridica la aproape un miliard de dolari, aceasta fiind suma pe care a achitat-o anul trecut România

17 oct, 2013 | EVZ

În 2012, consumul de gaze al României s-a ridicat la circa 11 miliarde de metri cubi. Anul trecut, circa 21% din gazele de consum au fost de import, adică peste 2 miliarde de mc, scrie EVZ.

Ruşii au livrat anul trecut gaze la un preţ de circa 520 de dolari mia de mc. Dacă facem calculul, rezultă că anul trecut România plătit pentru aceste importuri circa un miliard de dolari.

Rezervele importante pe care le deţine România, respectiv 1.444 miliarde de metri cubi, care ar putea asigura consumul de gaze al ţării pentru 100 de ani, potrivit unei estimări a Administraţiei americane pentru informaţie în domeniul energiei (EIA), a făcut ca şi alte comapanii să se declara interesate să intre pe acest segment.

Citeşte mai mult despre miza războiului contra gazelor de şist şi cât ar pierde ruşii dacă România ar începe exploatarea pe EVZ

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO