MJ – Marius Ionuţ Voineag, propus pentru funcţia de procuror-şef al DNA

Marius Ionuţ Voineag este propus de ministrul Cătălin Predoiu pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a anunţat, luni, Ministerul Justiţiei.
AGERPRES - lun, 27 feb. 2023, 14:22
MJ - Marius Ionuţ Voineag, propus pentru funcţia de procuror-şef al DNA

Pentru funcţia de procuror-şef al DNA au participat la interviu actualul şef al Direcţiei, Crin Bologa, şi Marius Ionuţ Voineag, procuror în cadrul instituţiei.

În perioada 20 – 23 februarie, procurorii participanţi la selecţie au susţinut, în faţa ministrului Justiţiei şi a comisiei de interviu, la sediul Ministerului Justiţiei, un interviu constând în susţinerea proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care candidează, verificarea aptitudinilor sale manageriale şi de comunicare şi evaluarea aspectelor legate de modul în care acesta se raportează la valorile profesiei şi ale funcţiei pentru care candidează.

Propunerea motivată a ministrului Justiţiei va fi înaintată Secţiei pentru procurori a CSM luni, în vederea emiterii avizului consultativ motivat al acesteia.

Cine este Marius Ionuţ Vioneag

Marius Ionuț Voineag este adjunct al Secției pentru urmărire penală și criminalistică din Parchetul general și a fost șef al Serviciului de combatere a macrocriminalității economico-financiare din cadrul DIICOT.

Voineag a instrumentat, ca procuror de caz, unul dintre dosarele lui Sorin Ovidiu Vântu și ale lui Liviu Luca, dosarul Ultrapro Computers, dosarul manipulării pieței de capital ce l-a vizat pe fostul șef al SIF Banat Dragoș Bîlteanu, iar la Parchetul General a intrumentat dosare de contrabandă și obținere ilegală de fonduri.

Te-ar mai putea interesa și
DNSC: Noi anunțuri care promovează false oportunități de investiții au fost postate pe rețelele Meta. Atacatorii se folosesc de imaginea Enel și a altor companii mari
DNSC: Noi anunțuri care promovează false oportunități de investiții au fost postate pe rețelele Meta. Atacatorii se ...
Noi postări sponsorizate pe social media care promovează falsele oportunităţi de investiţii vizează utilizatori din România ai platformelor Meta, atacatorii folosindu-se de tehnologia deepfake......
Christine Lagarde îl asigură pe guvernatorul Băncii Poloniei că legislația europeană îl protejează, în condițiile în care riscă să fie pus sub acuzare de noua putere
Christine Lagarde îl asigură pe guvernatorul Băncii Poloniei că legislația europeană îl protejează, în condițiile ...
Legislaţia Uniunii Europene îl protejează pe guvernatorul Băncii Naţionale a Poloniei dacă următorul Guvern de la ...
A doua avarie în reţeaua de termoficare din București în doar o săptămână. Peste 2.000 de blocuri afectate
A doua avarie în reţeaua de termoficare din București în doar o săptămână. Peste 2.000 de blocuri afectate
2.057 de blocuri din București primeau, în jurul orei 19.45, agent termic sub parametri sau nu aveau apă caldă și căldură, ...
Senatul a adoptat noi măsuri antifumat. Amenzile pot ajunge și la 10.000 de lei
Senatul a adoptat noi măsuri antifumat. Amenzile pot ajunge și la 10.000 de lei
Persoanele fizice care fumează în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele ...