Mobexpert: Avem mai puține pierderi decât ne așteptam. O treime din vânzări vin din online

Magazinul online al Mobexpert, cel mai mare producător și retailer de mobilă din România, controlat de omul de afaceri Dan Șucu, a ajuns să genereze aproximativ o treime din vânzările totale ale companiei. Numai în campania de Black Friday, comenzile pe acest canal au crescut cu 75% față de anul trecut, în perioada aceleiași campanii.
Alina Stanciu - mar, 08 dec. 2020, 20:11
Mobexpert: Avem mai puține pierderi decât ne așteptam. O treime din vânzări vin din online

Producătorul și retailerul de mobilă și decorațiuni Mobexpert, controlat de omul de afaceri Dan Șucu, generează aproximativ o treime din vânzările totale anuale prin intermediul magazinului său online. Aceasta în condițiile în care are o rețea de 26 de magazine fizice și opt fabrici. Cu un an înainte, doar un leu din cinci se făceau online.

“Dacă până anul acesta, vânzările online reprezentau undeva în jur de 20%, anul acesta au crescut înspre 30% și probabil că vom continua să creștem. Cu siguranță, clienții care au venit online și au avut o experiență plăcută vor continua sa cumpere online”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei.

Potrivit acesteia, compania a avut mai puține pierderi decât s-a estimat inițial. “Vânzările în showroomurile Mobexpert au scăzut în 2020 față de 2019, însă, avem mai puține pierderi decat ne așteptam. Să nu uităm că magazinele Mobexpert au fost închise pe perioada 15 martie – 27 aprilie pentru că nu ne-am permis să punem în pericol sănătatea colegilor noștri și a clienților”, au explicat reprezentanții Mobexpert.

De altfel, la dinamica din online a contribuit în mare măsură și campania Black Friday, un fel de luna a 13-a pentru majoritatea comercianților din România și nu numai. 

Investițiile în Augmented Reality și 3D s-au văzut în vânzări

Anul acesta, în magazinul online Mobexpert au fost plasate cu 75% mai multe comenzi decât în 2019. S-au vândut, așadar, peste 45.900 de produse, de două ori mai mult față de anul trecut. Printre cele mai vândute s-au numărat 2.200 de scaune pentru dining, peste 2.000 de globuri de Craciun, 1.800 de covoare și peste 1.700 de Canapele. Comparativ cu anul trecut, traficul pe site a crescut cu 40%,retailerul pregătindu-se din timp prin investiții în funcții AR (Augmented Reality) și 3D, care permit clienților “să vadă” produsele direct la ei acasă cu ajutorul unui device mobil.

“Creșterea de anul acesta este influențată de pandemie și de faptul că oamenii au ales să redirecționeze din bugetul destinat vacantelor către amenajarea casei. Este clar că pandemia ne-a forțat să ne adaptăm la work from home, school from home, practic totul de-acasă și astfel am fost nevoiți să ne amenajăm casele pentru a fi confortabil”, apreciază oficialii companiei.

Peste 26.000 de comenzi online și offline

În ceea ce privește interesul pentru showroomurile Mobexpert, compania a vândut de Black Friday 15.000 de decorațiuni, peste 4.000 de produse de mobilier de dimensiuni mici, peste 3.000 de dormitoare, peste 2.000 de canapele și fotolii.

În total, s-au înregistrat peste 26.000 de comenzi atât online, cât și în showroomuri care au însumat aproape 100.000 de produse. Cea mai complexă comandă online a inclus peste 90 de produse, pe când din showroom s-au înregistrat comenzi cu peste 500 de produse unde au predominat articolele de Crăciun.

Cel mai scump produs achiziționat de pe mobexpert.ro a fost un colțar de piele cu 3 reclinere acționate electric și consolă cu spațiu pentru depozitare, în valoare de 18.323 lei, preț de Black Friday. Pe de altă parte, cea mai scumpă achiziție din showroom a fost o bucătărie în valoare de 29.200 lei.

Gamele de mobilă fabricată în România s-au numărat printre preferate. Au reprezentat 30% din totalul vânzărilor online, dublu comparativ cu 2019.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după sărbătorile pascale, proiectul de lege privind adoptarea salariului minim......
Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului VIDEO
Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului VIDEO
OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă ...
Distrigaz Sud Reţele a investit 530 milioane de lei în anul 2023
Distrigaz Sud Reţele a investit 530 milioane de lei în anul 2023
Distrigaz Sud Reţele a realizat în anul 2023 investiţii totale în reţeaua de distribuţie a gazelor naturale în valoare ...
Programul de finanţare Electric Up 2, cu un buget de 450 de milioane de lei, va fi aprobat de Guvern, anunţă Ciolacu
Programul de finanţare Electric Up 2, cu un buget de 450 de milioane de lei, va fi aprobat de Guvern, anunţă Ciolacu
Guvernul va aproba aproba programul de finanţare "Electric Up 2", cu un buget de 450 de milioane de lei, pentru sprijinirea ...