22 mar, 16:39

MTG obţine 185 milioane euro în urma vânzării postului bulgar de televiziune Nova

Autoritatea de reglementare a concurenţei din Bulgaria a anunţat vineri că a dat undă verde companiei Advance Media pentru a achiziţiona grupul media bulgar Nova Broadcasting de la firma suedeză MTG, o tranzacţie evaluată la 185 de milioane de euro (209,07 milioane de dolari), transmite Reuters. 
  • Panasonic telecomanda

Luna trecută, MTG a acceptat să vândă Nova investitorilor bulgari reprezentaţi de Advance Media. Tranzacţia vine după ce în ianuarie grupul de investiţii PPF Group al miliardarului ceh Petr Kellner a renunţat la achiziţionarea Nova din cauza blocării tranzacţiei de către Autoritatea de reglementare a concurenţei.

Instituţia a considerat că activele combinate ale Nova şi PPF le-ar acorda un avantaj concurenţial pe piaţa serviciilor media şi le-ar putea determina să majoreze preţurile, schimbând actualele clauze din contracte sau restricţionând accesul pe piaţă.

MTG are o participaţie de 95% în Nova Broadcasting, cel mai mare grup comercial media din Bulgaria, care deţine şapte canale TV şi 19 afaceri online. Restul participaţiei de 5% este deţinut de Eastern European Media Holdings.

În acest moment, PPF nu are active media în Bulgaria, dar recent a achiziţionat activele din Europa Centrală şi de Est (CEE) ale grupului norvegian Telenor, pentru 2,8 miliarde de euro (3,4 miliarde de dolari).