15 ian, 17:55

PMB: Cele 23 de autoturisme hibride vor înlocui maşinile vechi, uzate moral şi fizic

Cele 23 de autoturisme hibride pe care intenţionează să le achiziţioneze Primăria Capitalei vor fi folosite pentru deplasarea personalului PMB în vederea îndeplinirii sarcinilor de serviciu şi vor înlocui maşinile vechi, uzate moral şi fizic, cu grad mare de poluare, a precizat biroul de presă al instituţiei.
Masinile hibride vor avea impozit aproape de zero

"Achiziţionarea autoturismelor hibride se regăseşte în Acordul în vederea implementării măsurilor din Planul Integrat de Calitate a Aerului (P.I.C.A.) în Municipiul Bucureşti. Astfel, Planul menţionat prevede Măsura nr.10 - Modernizare parc auto persoane juridice şi instituţii. Planul este întocmit în conformitate cu prevederile Directivei 2008/50/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 21 mai 2008 privind calitatea aerului şi un aer mai curat pentru Europa. Autoturismele vor fi folosite pentru deplasarea personalului din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Autoturismele hibride, cu grad de poluare redus şi performante din punct de vedere al consumului de carburant, vor înlocui autoturismelor vechi, uzate moral şi fizic, cu grad mare de poluare, aflate acum în dotarea PMB", se arată într-un comunicat al primăriei. 

Conform unui anunţ publicat marţi pe SICAP, Primăria Capitalei intenţionează să achiziţioneze 24 de autoturisme, dintre care 23 hibride, valoarea totală estimată a acestora fiind de 1.659.450 de lei.

Cele 23 de autoturisme hibride au o valoare estimată de 1.609.035 lei.

În cadrul licitaţiei, atât pentru autoturismele hibride, cât şi pentru autoturismul cu motor clasic Euro 6, componenta financiară va reprezenta 80% din punctaj, iar perioada de garanţie şi nivelul de poluare câte 10%.