Mobilize, conceptul prin care Renault încearcă să schimbe mobilitatea pe piața europeană

Mobilize a devenit un nou concept al Renault, ce se adresează clienților care doresc să adopte forme de mobilitate mai durabile și partajate. De asemenea, Mobilize răspunde unor noi nevoi ale consumatorilor și contribuie la crearea unor ecosisteme energetice durabile, potrivit obiectivului grupului Renault de a atinge zero emisii de carbon.
Răzvan Zamfir - Dum, 17 ian. 2021, 10:05
Mobilize, conceptul prin care Renault încearcă să schimbe mobilitatea pe piața europeană

Mobilize reunește activitățile grupului Renault legate de mobilitate, energie și soluții de date și beneficiază de expertiza RCI Bank and Services în ceea ce privește finanțarea și instrumentele de gestionare și de optimizare a flotelor.

Marca va dezvolta parteneriate și ecosisteme noi, pentru a obține avantaje semnificative în materie de timp și de eficiență, contribuind totodată la rezolvarea unor probleme majore cu care se confruntă industria auto:

  • Reducerea ecartului dintre timpul de utilizare și costul mașinii, în condițiile în care, în prezent, mașinile rămân neutilizate 90% din timp,
  • Creșterea valorii reziduale pentru a preveni scăderea valorii vehiculelor noi cu peste 50% după 3 ani,
  • Atingerea obiectivului „zero emisii de carbon”.

Suntem foarte încântați să ne numărăm printre actorii unei schimbări majore din lumea auto, care marchează trecerea de la conceptul de a deține la cel de a utiliza o mașină, ori de câte ori și oriunde cineva are nevoie. Pe lângă vehicule, Mobilize va oferi o gamă largă de servicii inovatoare în domeniile mobilității, energiei și datelor. Cu ajutorul a numeroși parteneri, ne propunem să facem ca mașinile să fie utilizate cât mai eficient, pe trasee simplificate, accesibile pentru persoane și bunuri, reducând în același timp impactul asupra mediului ”, spune Clotilde Delbos, Director General Mobilize.

Mobilize va oferi servicii de mobilitate flexibile pentru persoane și bunuri, adaptate la evoluția așteptărilor consumatorilor, bazându-se pe cele peste 6.000 de showroom-uri Renault din Europa.

Parteneriat cu RCI Bank and Services

Mobilize va beneficia de serviciile mașinilor electrice ale Renault, dispune de propriile echipe dedicate ingineriei și design-ului, iar serviciile și soluțiile financiare vor fi oferite în urma parteneriatului cu RCI Bank and Services.

Mobilize beneficiază de expertiza Renault Software Factory, și a partenerilor săi pentru dezvoltarea de algoritmi și de software de procesare a datelor, permițând o mai bună predicție a cererii utilizatorilor și o alocare mai bună a vehiculelor. Mobilize urmărește creșterea ratei de utilizare a mașinii cu cel puțin 20%, iar atunci când vehiculele nu vor mai fi utilizabile, ele vor putea fi preluate de serviciile de întreținere și reciclare ale Renault Re-Factory din Flins. De asemenea, când bateriile vehiculelor electrice nu vor mai putea fi utilizate pe mașini, Mobilize le va recicla, oferindu-le o a doua viață ca sursă de energie staționară.

Divizia investește deja în dezvoltarea unui ecosistem energetic care să includă soluții inteligente de încărcare și de stocare a energiei, pentru a susține astfel tranziția energetică. Ea oferă o combinație de soluții ce pot fi integrate în așa-numitele „Smart Islands” (insule inteligente) – cartiere sau orașe întregi  organizate conform unei planificări urbane inteligente – pentru a le ajuta să atingă obiectivul „emisii de carbon zero”.

Pentru a promova și mai mult mobilitatea electrică, Mobilize va oferi soluții care să faciliteze adoptarea vehiculelor electrice. Astfel, Mobilize va propune un card de încărcare astfel încât clienții să localizeze cu ușurință punctele de încărcare publice și să plătească cu o singură soluție de plată, peste tot în Europa. Pentru clienții de flote EV și PHEV, Mobilize va oferi, prin intermediul filialei sale Elexent, un acces facil la infrastructura de încărcare din toată Europa.

Mașina Mobilize

EZ-1 Prototype este un vehicul emblematic al mărcii Mobilize și este o nouă soluție de mobilitate urbană, concepută pentru utilizarea partajată. Drept urmare, EZ-1 Prototype va fi comercializat într-un mod special: utilizatorii vor plăti doar pentru ceea ce folosesc, în termeni de timp de utilizare sau de kilometri parcurși. Conectat, vehiculul va beneficia de acces fără cheie și va interacționa cu utilizatorii prin intermediul smartphone-ului .

Mobilize EZ-1 Prototype este un vehicul electric compact și agil pentru 2 persoane de doar 2,3 metri lungime, ocupând astfel un spațiu la sol minim. Realizat cu 50% materiale reciclate, modelul va fi reciclabil în proporție de 95% la sfârșitul ciclului său de viață datorită facilităților oferite de uzina Re-Factory din Flins.

Te-ar mai putea interesa și
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia va autoriza de luni călătoriile în scop turistic pentru persoanele din majoritatea ţărilor europene, a anunţat sâmbătă Ministerul lusitan de Interne, transmit AFP şi EFE, citate......
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a suspendat expediţiile pe Everest de pe teritoriul său pentru a evita orice risc de contaminare cu COVID-19 din ...
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
Un număr de 729 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Măsurile adoptate vineri de Guvern au în vedere o relaxare prudentă, şi nu una totală, a declarat Ministrul Afacerilor ...