Modelul electric Ford Mustang Mach-E, prezentat în România

Compania Națională de Vânzări a Ford România (CNV Ford) a prezentat astăzi modelul 100% electric Mustang Mach-E. Disponibil pentru precomenzi, acest costă, fără subvențiile guvernamentale Rabla, minimum 51.800 de euro.
Robert Stan - vin, 09 iul. 2021, 16:20
Modelul electric Ford Mustang Mach-E, prezentat în România

Conform reprezentanților Ford în România, noul Mustang Mach-E este disponibil cliențikor cu tracțiune spate sau tracțiune integrală, ambele versiuni putând fi asociate cu pachete de baterii care generază autonomie standard sau extinsă. În cazul versiunii cu autonomie standard (baterie de 68 kWh), modelele cu tracțiune integrală asigură parcursul a 400 km cu o singură încărcare, în timp ce vehiculele cu tracțiune spate pot parcurge 440 km.

Totodată, versiunea cu autonomie exrinsă (baterie de 88 kWh) asigură o parcurgerea a 540 km în cazul tracțiunii integrale și a 610 km în cazul tracțiunii spate.

Este demn de menționat că versiunile cu autonomie standard au sisteme de propulsie care generează 269 CP și 430 Nm (tracțiune spate) sau 269 CP și 580 Nm (tracțiune integrală), în timp ce mașinile cu autonomie extinsă pun la dispoziția șoferului 294 CP și 430 Nm (tracțiune spate) sau 351 CP și 580 Nm (tracțiune integrală).

Ford România a anunțat și că noul Mustang Mach-E oferă un pachet extins de tehnologii care include funcția de conducere cu o singură pedală, care ajută la recuperarea unei cantități mai mari de energie cinetică pe care o transferă către baterie, pentru o eficiență mai mare; Co Pilot 360 care oferă șoferului caracteristici avansate de asistență bazate pe cameră și radar, precum și asistență la menținerea benzii de rulare, detectarea marginii drumului și asistență pentru unghiul mort, Intelligent Adaptive Cruise control cu Stop and Go și recunoașterea semnelor rutiere.

Interfața SYNC de ultimă generație poate fi accesată prin intermediul unui ecran tactil de 15.5 inch și permite personalizarea a 80 de setări ale vehiculului, de la temperatura habitaclului și poziția scaunului la iluminatul ambiental.

Inteligența artificială care permite invățarea automată ajută sistemul să înțeleagă mai bine obiceiurile șoferilor în timp, studiind rutina acestora pentru a face sugestiile adecvate de navigare și comunicare la momentul potrivit.

Tehnologia Phone As A Key este oferită în premieră de către Ford pe Mustang Mach-E. Prin intermediul Bluetooth-ului vehiculul poate detecta smartphone-ul proprietarului când acesta se apropie, descuind portierele și permițându-i să pornească mașina fără să-și scoată telefonul din buzunar sau să folosească o cheie.

E Latch este o nouă abordare pentru acționarea portierelor care se vor deschide 40 mm pentru a permite șoferului sau pasagerului să le deschidă complet prin apăsarea butoanelor dedicate de pe stâlpii ușilor.

„Mustang Mach-E reflectă viziunea noastră în ceea ce privește tehnologia, eficiența și performanța noii generații de vehicule Ford. Este primul reprezentant al suitei de vehicule electrice pe care Ford Motor Company le va lansa până în 2024. La volanul lui Mach-E simțim evoluția automobilului prin sistemul de propulsie full electric, sistemele de asistență activă, dar și aportul inteligenței artificiale”, a declarat Cristian Prichea, director general al Companiei Naționale de Vânzări Ford România.

Comercializarea noului Mustang Mach-E se realizează prin intermediul celor 17 dealeri Ford specializați în distribuția de vehicule electrice, ce au implementat standardele specifice de vânzare și asistență post-vanzare.

Prețurile Ford Mustang Mach-E, fără bonificațiile programelor Rabla, încep de la 51.800 de euro (Base, tracțiune spate, autonomie standard) și urcă până la 68.300 de euro (Premium, tracțiune integrală, autonomie extinsă).

„Intrarea Mach-E pe piață din România are loc într-un context efervescent. Înmatricularile de vehicule electrice au crescut cu 48% în primele șase luni ale anului 2021 față de aceeași perioadă a anului trecut”, a adăugat Cristian Prichea.

Ford a anunțat la începutul acestui an că întreaga sa gamă de autoturisme din Europa va fi complet electrică sau plug-in hybrid până la mijlocul anului 2026. Trecerea în totalitate la mașini 100% electrice se va face până în 2030.

Citește și:

– Ford Puma va concura în Campionatul Mondial de Raliuri
– Continental furnizează anvelope PremiumContact 6 pentru Ford Mustang Mach-E

Te-ar mai putea interesa și
Explozii la Nord Stream: Moscova avertizează că vor exista consecinţe pentru SUA după ancheta lui Hersh
Explozii la Nord Stream: Moscova avertizează că vor exista consecinţe pentru SUA după ancheta lui Hersh
Ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov, a avertizat joi că vor exista consecinţe pentru Statele Unite ale Americii după ce un cunoscut jurnalist de investigaţie american, Seymour Hersh......
Noi lansări HOT pe admiral.ro
Noi lansări HOT pe admiral.ro
Vremea de afară te ține în casă? Atunci îți dăm întâlnire pe admiral.ro, unde te provocăm să încerci noi jocuri ...
Scholz: Germania oferă cel mai mare ajutor Ucrainei dintre toate ţările din UE
Scholz: Germania oferă cel mai mare ajutor Ucrainei dintre toate ţările din UE
Cancelarul german Olaf Scholz a evidenţiat joi sprijinul ţării sale pentru Ucraina, la sosirea la summitul UE de la Bruxelles, ...
ANAT susţine alături de patronatele din turism începerea anului şcolar 2023-2024 pe 18 septembrie
ANAT susţine alături de patronatele din turism începerea anului şcolar 2023-2024 pe 18 septembrie
Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) se raliază demersului patronatelor de pe Litoral şi din Delta Dunării ...