Primăria Capitalei a semnat contractul pentru modernizarea liniei de tramvai pe Bulevardul Vasile Milea

Primăria București a atribuit contractul pentru modernizarea liniei de tramvai pe Bulvevardul General Vasile Milea, de la intersecţia cu Bulevardul Timişoara până în dreptul intrării în benzinăria OMV, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).  Pentru contractul scos la licitație încă din 5 mai 2020 au fost depuse două oferte.
Anemona Andone - mar, 05 ian. 2021, 19:50
Primăria Capitalei a semnat contractul pentru modernizarea liniei de tramvai pe Bulevardul Vasile Milea

„Pe 30 decembrie s-a semnat contractul cu Urban Profile Grele – Swietelsky – TIAB, iar atribuirea în E-licitație e cu data de 4 ianuarie 2021. Valoarea contractului este de 18,5 milioane de lei”, scrie un utilizator al forumului Asociației Metrou Ușor.

Câștigătorul licitației a fost stabilit pe 3 decembrie 2020, după o perioadă de evaluare de peste cinci luni, confom informațiilor din SEAP

Proiectul privind reabilitarea liniei de tramvai pe Bulevardul Vasile Milea, pe o lungime de 1,1 kilometri cale dublă, a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) în vara lui 2018.

Lucrările presupun modernizarea liniei de tramvai pe Bulevardul Vasile Milea, de la intersecţia cu Bulevardul Timişoara până în dreptul intrării în benzinăria OMV, linie comună a tramvaielor 1 şi 10.

Potrivit proiectului de hotărâre, se vor face lucrări la linia de tramvai, la reţeaua de contact, precum şi la peroanele liniilor de tramvai, acestea urmând să fie înlocuite cu unele prevăzute cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, pasaje pietonale la capetele peroanelor, gard de protecţie şi adăposturi pentru călători, indicatori de staţie, coşuri de gunoi şi benzi reflectorizante. Peroanele vor fi echipate şi cu marcaj rutier tactil, pentru persoanele cu deficienţă de vedere.

Municipalitatea argumentează necesitatea investiţiei prin faptul că starea liniei de tramvai este precară şi nu mai permite o circulaţie sigură pentru călători, şina fiind uzată, infrastructura s-a tasat neuniform, creând denivelări, dimensiunile peroanelor nu sunt în concordanţă cu standardele în vigoare, fiind degradate. Primăria Capitalei susţine, de asemenea, că linia de tramvai 1 este una din liniile eficiente, având un număr mediu de 50.813 îmbarcări pe zi, în timp ce linia de tramvai 10 are un număr mediu de 51.026 îmbarcări pe zi.

„Acestea leagă cartiere importante ale oraşului şi totodată se realizează legătura cu transportul subteran (metrou). Din traseul total de 26,6 kilometri cale simplă pentru linia 1 şi 26,6 kilometri pentru linia 10, porţiunea de pe Bulevardul Vasile Milea de 1,1 kilometri cale dublă este nemoderinzată şi va fi supusă lucrărilor de modernizare”, se arată în proiectul de hotărâre.

Pentru acest proiect, Municipiul București a încheiat în data de 24.05.2019 contractul de finanțare nr. 4311 cu Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională București Ilfov, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional la nivelul regiunii București-Ilfov.

Te-ar mai putea interesa și
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România....
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...