Modex va susține un curs de blockchain în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București

Modex și Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, au încheiat un parteneriat de colaborare în domeniul cercetării științifice și educației. În urma acestui parteneriat academic, Modex va contribui, din toamna acestui an, la dezvoltarea unui curs de blockchain în programul de master “Managementul și protecția informației” (MPI) la Facultatea de Automatică și Calculatoare.
Lidia Neagu - mar, 09 iun. 2020, 09:18
Modex va susține un curs de blockchain în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București

Curricula de blockchain va fi inclusă în cursul „Protecția informației în e-sisteme”  și va fi dezvoltată cu ajutorul lui Alin Iftemi, director și cofondator Modex. Aceasta se va adresa inginerilor din anul al II-lea la Master, absolvenți ai Facultății de Automatică și Calculatoare. Programat să înceapă în anul universitar 2020-2021, cursul de blockchain reafirmă angajamentul de responsabilitate socială pe care Modex l-a luat în domeniul educației din România.

„Prin acest curs ne propunem de fapt să scoatem tehnologia din zona dezvoltatorilor și să o aducem pe masa fiecăruia dintre noi, iar pentru a face acest lucru e nevoie în primul rând de suportul studenților și masteranzilor de la Automatică. Ei reprezintă prima linie, cei care vor dezvolta soluții de blockchain și vor putea implementa beneficiile tehnologiei mai departe în meseriile pe care le vor urma. Tehnologiile sunt create pentru oameni, iar blockchainul se adresează societății digitalizate, unde protecția datelor individului devine o problemă din ce în ce mai apăsătoare. Soluția Modex BCDB (Blockchain Database) rezolvă această problemă, pentru că blockchainul înseamnă pentru individul de pe stradă posibilitatea de a-și recăpăta controlul asupra datelor personale. Cum facem asta înseamnă deja cunoaștere tehnică, motiv pentru care compania noastră investește masiv în educația tehnologică, printr-o serie de parteneriate instituționale, oferind suport economic dar și academic, cu scopul de a explica mediului de afaceri și instituțiilor avantajele acestei tehnologii”, a declarat Alin Iftemi, cofondator Modex.

„Suntem încântați de parteneriatul stabilit între Facultatea de Automatică și Calculatoare și Modex, prin care vom aduce tehnologia blockchain aproape de studenți. Astfel, extindem oferta educațională a Facultății de Automatică și Calculatoare incluzând cursuri ce abordează subiectul blockchain. În prezent, această tehnologie este adoptată la scară largă de toate sectoarele de industrie și se bucură de o popularizare în creștere. Multe state membre UE au demarat inițiative în acest sens, iar giganții IT oferă deja soluții Blockchain clienților. Deci potențialul este enorm și va fi o cerere mare de specialiști în domeniul blockchain”, a declarat Mihnea Moisescu, Decan al Facultății de Automatică și Calculatoare.

„Noua curiculă a cursului este aliniată la cerințele de viitor ale pieței și contribuim la obiectivul european de a dezvolta o abordare unitară a mediului de afaceri privind tehnologia blockchain. Va fi primul curs de Blockchain predat într-o universitate din România. Ne dorim să încurajăm studenții să proiecteze modele de aplicații inovatoare, folosind tehnologia blockchain și suntem convinși că, prin formarea de ingineri blockchain, va crește impactul asupra mediului economic și șansa de a absorbi fonduri pentru dezvoltarea acestei tehnologii.”, a declarat Alexandra Cernian, lector la Facultatea de Automatică și Calculatoare, coordonator parteneriat.

Companie globală de blockchain fondată de români, Modex va pune la dispoziția studenților Universității Politehnice din București un suport de curs, toate materiale educaționale, informațiile și personalul necesar pentru desfășurarea cursului academic.

Politehnica din București prin Facultatea de Automatică și Calculatoare va colabora cu Modex și în organizarea de evenimente și workshop-uri de instruire, prezentări și tehnologii software cu tematică tehnică, având ca scop stimularea dezvoltării tehnologice. Scopul programului educațional se extinde și la nivel de cercetare, printr-o serie de evenimente prin care studenții vor fi susținuți de specialiștii Modex în vederea dezvoltării de soluții blockchain.
Despre Modex

Modex este o companie specializată în blockchain a cărei misiune a fost, încă de la început, să rezolve problema adopţiei în masă a acestei tehnologii revoluţionare. Cu ajutorul soluției hibride Blockchain Database (BCDB), Modex simplifică radical adopția blockchain-ului atât pentru persoanele fizice, cât și pentru mediul de afaceri sau instituții.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
„Coşarul” este noul loz în plic lansat de Loteria Română. Marele premiu e de 100.000 de lei
„Coşarul” este noul loz în plic lansat de Loteria Română. Marele premiu e de 100.000 de lei
Loteria Română a anunțat luni că oferă un nou produs jucătorilor, noul loz în plic "Coşarul", la cere cele mai mari ...
Skoda își reduce semnificativ producția din cauza crizei de componente
Skoda își reduce semnificativ producția din cauza crizei de componente
Producătorul auto ceh Skoda, parte a grupului Volkswagen AG, a anunţat luni că a redus semnificativ luni producţia, pentru ...
Statele Uniunii Europene au agreat programul de lucru pentru Centrele de Inovare Digitală
Statele Uniunii Europene au agreat programul de lucru pentru Centrele de Inovare Digitală
Vineri, 15 octombrie 2021, în cadrul primei reuniuni a Comitetului pentru Programul Europa Digitală, statele membre ale ...