1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Modificarea Legii societăţilor comerciale, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de promulgare a actului normativ care modifică şi completează Legea societăţilor comerciale nr. 31/1990, scrie Agerpres.

02 iul, 2020 | Agerpres

Potrivit legii, la autentificarea actului constitutiv în cazurile prevăzute (...) sau, după caz, la darea de dată certă a acestuia se va prezenta dovada eliberată de oficiul Registrului comerţului privind disponibilitatea şi rezervarea firmei.

''La înmatricularea societăţii şi la schimbarea sediului social se va prezenta la sediul oficiului Registrului comerţului documentul care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social înregistrat la organul fiscal din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în a cărui circumscripţie se situează imobilul cu destinaţie de sediu social", prevede legea.

De asemenea, actul normativ mai prevede că "avizul privind schimbarea destinaţiei imobilelor colective cu regim de locuinţă, prevăzut de Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, cu modificările ulterioare, nu este necesar atunci când administratorul sau, după caz, administratorii declară pe propria răspundere faptul că la sediul social nu se desfăşoară activitate".

Guvernul va revizui normele metodologice de aplicare a prezentelor modificări în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii, se mai menţionează în lege.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO