MOL a dat de petrol în Kurdistan

Kalegran Ltd., filială a grupului petrolier ungar MOL, a anunţat oficial că perimetrul Akri-Bijeel din Regiunea Kurdistan a Irakului este viabil din punct de vedere comercial, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - lun, 04 nov. 2013, 10:20
MOL a dat de petrol în Kurdistan

După succesul sondei de explorare Bakrman-1, anunţat de grupul MOL în luna februarie, a fost efectuat un nou test de producţie, pe o perioadă extinsă la 24 de zile, între 25 iulie şi 26 august 2013.

Rezultatele testului au confirmat producţia de petrol cu vâscozitate scăzută şi de gaz cu conţinut de hidrogen sulfurat, cu un nivel maxim de 3.192 barili de ţiţei pe zi şi 1.019 barili echivalent petrol (bep) pe zi pentru gaze.

‘Testele confirmă sustenabilitatea producţiei pe termen lung. În această fază, MOL intenţionează să foreze două sonde de evaluare şi să pună în funcţiune o unitate de producţie încă din 2015 pentru a începe producţia iniţială de petrol. Alte sonde prevăzute în Programul de Lucrări vizează de asemenea rezervoare din structurile jurasice, ceea ce accentuează potenţialul perimetrului’, se arată în comunicat.

Oficialii companiei mai spun că filiala Kalegran Ltd. şi partenerii săi vor continua Programul de Evaluare a perimetrului Bijell. Construcţia şi punerea în funcţiune a unităţii de suprafaţă pentru testarea extinsă au fost finalizate pe amplasamentul Bijell-1, cu o capacitate totală instalată de 10.000 bep/zi. Producţia iniţială ar putea fi reluată la Bijell-1B în primul trimestru din 2014. Nivelul maxim estimat al unităţii de producţie primară, de 10.000 barili de petrol pe zi ar putea fi atins până la finele anului 2014, după conectarea a trei noi sonde (Bijell-2, Bijell-4 şi Bijell-6).

‘Grupul MOL este încântat să anunţe viabilitatea comercială a perimetrului Akri-Bijeel după recentele teste de succes ale producţiei pe termen lung la Bakrman’, a declarat Alexander Dodds, vicepreşedinte executiv al grupului MOL, responsabil de activitatea de Explorare & Producţie.

‘De asemenea, Grupul MOL a remarcat în zona Bijell potenţialul de accelerare a programului de lucrări şi de a mări numărul instalaţiilor de foraj pentru a finaliza operaţiunile de evaluare cât mai curând şi a maximiza producţia în cadrul testării extinse în timpul anului 2014. Acest anunţ este un nou moment marcant în relaţia fructuoasă cu Guvernul Regiunii Kurdistan, care include nu numai cooperarea de succes în industria de petrol şi gaze, ci se extinde în zona susţinerii dezvoltării comunităţilor locale’, a adăugat oficialul MOL.

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 30.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul controlează cinci rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia. Compania are, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 11 ţări.

În România, compania deţine un lanţ de 142 de benzinării.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...