MOL deschide primele benzinării pe Autostrada Soarelui din contractul de concesiune semnat cu CNAIR în 2021

MOL România anunță deschiderea primelor două stații de servicii MOL Murfatlar pe autostrada A2, Cernavodă-Constanța, care fac parte din contractul de concesiune servicii încheiat cu CNAIR, anul trecut.
Ion Dobreanu - mar, 26 iul. 2022, 16:18
MOL deschide primele benzinării pe Autostrada Soarelui din contractul de concesiune semnat cu CNAIR în 2021

În baza contractului semnat cu CNAIR, MOL România construiește 14 staţii de servicii pe autostrăzile Nădlac – Sibiu (A1), Pitești – București (A), și Cernavodă – Constanța (A2), care vor fi dispuse astfel: șase pe tronsonul Lugoj-Deva, patru pe segmentul Orăștie-Sibiu, două stații pe autostrada București-Pitești și două pe tronsonul Medgidia-Constanța.

Noile stații de servicii reflectă obiectivele MOL de diversificare a portofoliului pentru clienți, conform strategiei actualizate a Grupului MOL 2030+ „SHAPE TOMORROW”, segmentul Consumer Services continuându-și transformarea într-un retailer de bunuri de consum centrat pe digitalizare și un furnizor integrat de servicii complexe de mobilitate până în 2030.

Foto: Petru Ivu

„MOL este într-o etapă de transformare, care se bazează pe investiții semnificative, derulate cu scopul de a diversifica portofoliul de produse și servicii, iar clientul rămâne în centrul tuturor acțiunilor noastre. Noile stații de servicii reflectă viziunea pe care o avem și sunt locul în care le vom oferi clienților o experiență mult mai complexă. Deschiderea stațiilor MOL Murfatlar reprezintă un pas important, care consolidează prezența noastră pe piața locală,” a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chair, MOL România.

Premieră – Stațiile MOL Murfatlar propun o abordare sustenabilă a managementului deșeurilor

MOL România implementează, în premieră, în stațiile recent deschide, MOL Murfatlar, cât și în cele care urmează să fie deschise, un proiect pilot privind managementul deșeurilor alimentare, cât și al celor rezultate din cafea. Această inovație reflectă viziunea companiei de a deveni mai sustenabilă și de a implementa soluții menite să protejeze natura. Stațiile MOL Murfatlar sunt dotate cu un echipament care poate transforma aproximativ cinci kilograme de resturi alimentare în 0,5 kilograme de compost, într-un ciclu de 24 de ore.

În plus, va fi redusă și cantitatea de emisii de CO2 și CH4(de exemplu 1 kg de deșeuri alimentare generează 2,5Kg de CO2), iar această soluție, cu o eficiență de 90%, va reduce și cantitatea de deșeuri alimentare colectată de sistemul de salubritate.

În același timp, noile stații deschise integrează zone Green Info Corner, care au rolul de a-i încuraja pe clienți să fie atenți la impactul acțiunilor lor asupra mediului, cu scopul de a încuraja un comportament responsabil în relație cu natura. Clienții vor putea afla informații utile legate de eficiența energetică, reciclare și managementul deșeurilor, cât și despre proiectele MOL.

În plus, copiii vor putea accesa jocuri și canale on-line cu conținut dedicat, pentru a-i ajuta să înțeleagă ce pot face, la nivel individual, pentru a ocroti natura.

MOL Murfatlar – O experiență mai bună de călătorie

Stațiile MOL Murfatlar sunt dotate cu tehnologie de ultimă generație și le oferă clienților o nouă experiență de călătorie. Clienții au la dispoziție trei pompe multi-produs, unde pot alimenta cu oricare dintre carburanții MOL EVO și MOL EVO Plus, o pompa cu debit mărit pentru alimentările cu MOL EVO Diesel și pompă pentru AdBlue, skid pentru alimentarea cu GPL și două stații MOL Plugee ultra-fast pentru încărcarea vehiculelor electrice.

Restaurantul Fresh Corner dispune de terasă și oferă o gamă variată de mâncare caldă, gustări – hot-dog, sandvișuri, meniu mic dejun – și sortimente variate de cafea Fresh Corner. De asemenea, clienții au acces și într-o zonă de birou de lucru închis, care dispune de toate facilitățile necesare pentru ședințele care pot apărea în timpul călătoriei (WiFi gratuit).

Zona de servicii dispune de o parcare generoasă pentru toate tipurile de vehicule, inclusiv pentru camioane sau rulote. De asemenea, clienții pot avea acces la dușuri, pe bază de cod.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...