MOL România: Unii români ar putea renunţa la maşină din cauza scumpirii carburanţilor

Directorul executiv al MOL România, Kinga Daradics, a declarat miercuri că există posibilitatea ca o parte dintre români să renunţe la maşină şi să se orienteze către alte mijloace de transport, în condiţiile scumpirii carburanţilor.
Economica.net - mie, 27 feb. 2013, 14:32
MOL România: Unii români ar putea renunţa la maşină din cauza scumpirii carburanţilor

„Poate să fie un trend într-adevăr în piaţă că oamenii or să caute alternative de călătorie, de transport, şi să renunţe la maşini”, a spus şeful MOL România, la „ZF Power Summit”, răspunzând unei întrebări.

Întrebată dacă se teme de un astfel de scenariu, oficialul MOL a afirmat că mediul exterior afectează din multe puncte de vedere compania şi în acest context trebuie gândite soluţii inovative.

Ea a arătat că preţurile la carburanţi sunt influenţate de trei elemente principale, pe care compania nu le poate controla, respectiv taxele, cursul de schimb şi preţul mondial al petrolului şi produselor petroliere.

Carburanţii s-au scumpit anul trecut cu 6,1%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Reprezentantul MOL România a afirmat că piaţa de retail din România a scăzut anul trecut cu circa 2% în volum, iar vânzările companiei au avansat cu 4%. Daradics estimează că piaţa de profil ar putea stagna în acest an, într-un scenariu foarte optimist.

MOL România îşi propune să aibă o cotă de piaţă de 15% până la finele anului 2015. Compania a bugetat investiţii de 20 milioane de euro în acest an şi nu exclude achiziţia de benzinării.

Grupul ungar avea la sfârşitul anului trecut o reţea de 135 de benzinării în România, faţă de 131 în septembrie şi 128 de unităţi la sfârşitul anului 2011.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...