MOL România vrea să ajungă la 100 de staţii Fresh Corner în acest an şi să deschidă prima staţie de încărcare pentru maşini electrice

Grupul petrolier ungar MOL a ajuns la un număr de 65 de benzinării Fresh Corner în România şi vrea să ajungă la 100 până la sfârşitul acestui an, a declarat miercuri, într-o întâlnire cu presa, Lars Höglund, vice-preşedinte senior al Grupului MOL, responsabil de segmentul retail, acesta subliniind totodată că ”în cel mai scurt timp posibil” va fi inaugurată în România prima staţie de încărcare pentru maşini electrice, potrivit News.ro.
Economica.net - mie, 23 aug. 2017, 14:45
MOL România vrea să ajungă la 100 de staţii Fresh Corner în acest an şi să deschidă prima staţie de încărcare pentru maşini electrice

„Conceptul Fresh Corner are un impact pozitiv în rezultatele financiare ale grupului, iar România este o piaţă cheie pentru Grupul MOL. Sunt 65 de benzinării Fresh Corner în România şi vrem să deschidem 100 în total în acest an. Şapte benzinării au bucătărie proprie. De asemenea, până în 2021, vom avea 750 de staţii Fresh Corner în regiune, din care 150-200 în România”, a declarat miercuri Lars Höglund, vice-preşedinte senior al Grupului MOL, responsabil de segmentul retail, precizând că numărul pentru România s-ar putea modifica în funcţie de dinamica pieţei, scrie News.ro.

Acesta nu a precizat care este, defalcat, investiţia într-o astfel de benzinărie, însă, în total, în acest an, MOL România şi-a planificat investiţii totale de 10-15 milioane euro.

Oficialul MOL a precizat că România este una dintre ţările în care oferta gastro din Fresh Corner este constant îmbunătăţită şi înnoită. Anul acesta, s-au vândut 2,5 milioane de cafele în punctele Fresh Corner din România.

Fresh Corner este un proiect lansat de Grupul MOL în urmă cu doi ani, care acordă importanţă gastronomiei şi cumpărăturilor pentru acasă. În prezent, MOL a implementat conceptul Fresh Corner în peste 330 de staţii la nivelul Europei Centrale şi de Est.

Totodată, până la sfârşitul anului, grupul va lansa în România şi noua gama de carburanţi EVO. Noii carburanţi EVO au proprietăţi îmbunătăţite de curăţare a motorului şi au fost deja lansaţi în unele pieţe pe care grupul MOL este activ printre care şi Ungaria.

În ceea ce priveşte deschiderea de noi benzinării MOL, Höglund a subliniat interesul pentru piaţa românească.

„Scanăm permanent piaţa pentru potenţiale achiziţii şi, dacă este posibil să achiziţionăm terenuri pentru construirea de benzinării de la zero este foarte bine”, a declarat Höglund.

Oficialul MOL a vorbit şi despre planurile privind deschiderea de staţii de încărcare destinate maşinilor electrice, proiect pe care grupul maghiar intenţionează să îl implementeze „în cel mai scurt timp posibil”.

Companiile E.ON, cu afaceri în sectorul utilităţilor, şi MOL, producător şi distribuitor de carburanţi, au anunţat luna trecută că vor deschide, în cadrul unui parteneriat regional, 40 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice în România până în 2020, cu fonduri primite prin intermediul Mecanismului pentru interconectarea Europei.

„Eu sunt de părere că maşinile electrice vor juca un rol foarte important în sector, în viitor. Vrem să începem să deschidem aceste puncte de încărcare în cel mai scurt timp posibil. Mi-ar plăcea să spun că prima staţie o vom anunţa în acest an, dar acest lucru depinde de mai mulţi factori”, a explicat el.

De asemenea, Grupul MOL estimează un EBITDA (câştigurile înainte de dobânzi, taxe depreciere şi amortizare) de 450 milioane dolari până în 2021, la nivel de grup, pe segmentul Servicii pentru clienţi (Retail), de la aproximativ 300 milioane dolari în 2016.

Vânzările retail de motorină ale MOL în România au crescut cu 12% în prima jumătate a anului, în timp ce vânzările de benzină s-au majorat cu 1%, comparativ cu prima jumătate a lui 2016.

Grupul MOL are o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în zece ţări, din care peste 200 în România.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...