MOL România vrea să ajungă la 100 de staţii Fresh Corner în acest an şi să deschidă prima staţie de încărcare pentru maşini electrice

Grupul petrolier ungar MOL a ajuns la un număr de 65 de benzinării Fresh Corner în România şi vrea să ajungă la 100 până la sfârşitul acestui an, a declarat miercuri, într-o întâlnire cu presa, Lars Höglund, vice-preşedinte senior al Grupului MOL, responsabil de segmentul retail, acesta subliniind totodată că ”în cel mai scurt timp posibil” va fi inaugurată în România prima staţie de încărcare pentru maşini electrice, potrivit News.ro.
Economica.net - mie, 23 aug. 2017, 14:45
MOL România vrea să ajungă la 100 de staţii Fresh Corner în acest an şi să deschidă prima staţie de încărcare pentru maşini electrice

„Conceptul Fresh Corner are un impact pozitiv în rezultatele financiare ale grupului, iar România este o piaţă cheie pentru Grupul MOL. Sunt 65 de benzinării Fresh Corner în România şi vrem să deschidem 100 în total în acest an. Şapte benzinării au bucătărie proprie. De asemenea, până în 2021, vom avea 750 de staţii Fresh Corner în regiune, din care 150-200 în România”, a declarat miercuri Lars Höglund, vice-preşedinte senior al Grupului MOL, responsabil de segmentul retail, precizând că numărul pentru România s-ar putea modifica în funcţie de dinamica pieţei, scrie News.ro.

Acesta nu a precizat care este, defalcat, investiţia într-o astfel de benzinărie, însă, în total, în acest an, MOL România şi-a planificat investiţii totale de 10-15 milioane euro.

Oficialul MOL a precizat că România este una dintre ţările în care oferta gastro din Fresh Corner este constant îmbunătăţită şi înnoită. Anul acesta, s-au vândut 2,5 milioane de cafele în punctele Fresh Corner din România.

Fresh Corner este un proiect lansat de Grupul MOL în urmă cu doi ani, care acordă importanţă gastronomiei şi cumpărăturilor pentru acasă. În prezent, MOL a implementat conceptul Fresh Corner în peste 330 de staţii la nivelul Europei Centrale şi de Est.

Totodată, până la sfârşitul anului, grupul va lansa în România şi noua gama de carburanţi EVO. Noii carburanţi EVO au proprietăţi îmbunătăţite de curăţare a motorului şi au fost deja lansaţi în unele pieţe pe care grupul MOL este activ printre care şi Ungaria.

În ceea ce priveşte deschiderea de noi benzinării MOL, Höglund a subliniat interesul pentru piaţa românească.

„Scanăm permanent piaţa pentru potenţiale achiziţii şi, dacă este posibil să achiziţionăm terenuri pentru construirea de benzinării de la zero este foarte bine”, a declarat Höglund.

Oficialul MOL a vorbit şi despre planurile privind deschiderea de staţii de încărcare destinate maşinilor electrice, proiect pe care grupul maghiar intenţionează să îl implementeze „în cel mai scurt timp posibil”.

Companiile E.ON, cu afaceri în sectorul utilităţilor, şi MOL, producător şi distribuitor de carburanţi, au anunţat luna trecută că vor deschide, în cadrul unui parteneriat regional, 40 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice în România până în 2020, cu fonduri primite prin intermediul Mecanismului pentru interconectarea Europei.

„Eu sunt de părere că maşinile electrice vor juca un rol foarte important în sector, în viitor. Vrem să începem să deschidem aceste puncte de încărcare în cel mai scurt timp posibil. Mi-ar plăcea să spun că prima staţie o vom anunţa în acest an, dar acest lucru depinde de mai mulţi factori”, a explicat el.

De asemenea, Grupul MOL estimează un EBITDA (câştigurile înainte de dobânzi, taxe depreciere şi amortizare) de 450 milioane dolari până în 2021, la nivel de grup, pe segmentul Servicii pentru clienţi (Retail), de la aproximativ 300 milioane dolari în 2016.

Vânzările retail de motorină ale MOL în România au crescut cu 12% în prima jumătate a anului, în timp ce vânzările de benzină s-au majorat cu 1%, comparativ cu prima jumătate a lui 2016.

Grupul MOL are o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în zece ţări, din care peste 200 în România.

Te-ar mai putea interesa și
OMV Petrom și Romgaz ar putea accelera începerea proiectului de foraj Neptun Deep din Marea Neagră, în contextul actualei crize a gazelor naturale
OMV Petrom și Romgaz ar putea accelera începerea proiectului de foraj Neptun Deep din Marea Neagră, în contextul actualei ...
România ar putea accelera primul său proiect de foraj în apele de mare adâncime din Marea Neagră, pe fondul crizei de gaze naturale în Europa, a declarat pentru Bloomberg directorul financiar......
Un experiment reușit al unor cercetători olandezi deschide drumul către construirea unui internet cuantic
Un experiment reușit al unor cercetători olandezi deschide drumul către construirea unui internet cuantic
Cercetătorii olandezi au depăşit o etapă cheie în drumul spre construirea unui internet cuantic ultrasecurizat, după ...
Ungaria va taxa profiturile excesive ale corporațiilor. Banii vor merge spre armată și subvențiile pentru energie
Ungaria va taxa profiturile excesive ale corporațiilor. Banii vor merge spre armată și subvențiile pentru energie
Ungaria va obliga băncile, companiile de telecomunicaţii, de asigurări, companiile aeriene, cele din sectorul energiei ...
Mercedes va renunța începând din 2023 să mai fabrice mașini echipate cu cutii de viteze manuale
Mercedes va renunța începând din 2023 să mai fabrice mașini echipate cu cutii de viteze manuale
Constructorul german de automobile Mercedes-Benz a anunţat miercuri că începând din 2023 va înceta să mai producă ...