1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Moldoveanul care şi-a făcut imperiu imobiliar în Rusia vrea să se extindă şi în România

Miliardarul Boris Mints (56 de ani), unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari din Rusia, investeşte în companiile imobiliare prezente în Romania.

25 feb, 2015 | | ECONOMICA.net

Boris Mints, născut în 1958 în localitatea Rîbniţa din Republica Moldova, este proprietarul O1 Group, companie specializată în investiţii imobiliare şi fonduri de pensii private. O1 Group a cumpărat recent 26% din dezvoltatorul CA Immobilien Anlagen AG, prezent şi pe piaţa România.

Împreună cu austriecii, O1 vrea să cumpere o participaţie minoritară dintr-o altă companie austriacă: Immofinanz. CA Immo şi Immofinanz sunt cei mai mari proprietari străini de clădiri de birouri din România.

„CA Immobilien Anlagen AG şi O1 Group Limited confirmă faptul că iau în considerare o investiţie minoritară în Immofinanz AG care ar putea include o potenţială ofertă comună pentru circa 15% din Immofinanz AG la un preţ în jurul preţului actual al acţiunilor", se arată într-un comunicat al CA Immo.

Răspunsul CA Immo vine după ce publicaţia Die Prese a relatat că grupul controlat de Boris Mints i-a contactat încă din toamna anului trecut pe austriecii de la Immofinanz.

Contactat de ECONOMICA.NET, grupul O1 a declarat că nu face comentarii pe acest subiect. 

La preţul de închidere pe Bursa de la Viena, din 24 februarie 2015, de 2,51 euro/acţiune, capitalizarea Immofinanz este de 2,8 miliarde de euro. Pachetul de 15% vizat de magnatul rus Boris Mints este evaluat la circa 420 milioane de euro. 

Boris Mints are o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes. El este proprietarul companiei O1 Properties, care deţine mai mult de zece parcuri de business în Moscova, portofolio estimat la peste 4 miliarde de dolari. În 2014, Mints şi-a vîndut participaţia din FK Otkrytie, care avea în plan formarea celui mai mare grup financiar privat din Rusia, format din activele Otkrytie Bank, Nomos-Bank şi Petrokommerz Bank. Mints este de profesie fizician, iar în anii '90 a lucrat în cadrul Comitetului pentru administrarea proprietatilor statului, dar şi în cadrul administraţiei prezidenţiale.

Proprietăţile grupului Immofinanz în România reprezintă 13,9% din portofoliul total al companiei, potrivit raportului financiar din primul trimestru al anului financiar 2014/2015. Grupul deţine în România 83 de proprietăți (16 investiţii finalizate, 12 în curs de dezvoltare şi 55 de proiecte în curs de analiză), cu o valoare de 964 milioane de euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO