Moldoveanul Umbrărescu va face primii kilometri de autostradă din Moldova

Compania de Drumuri a desemnat azi câștigătorul pentru proiectarea și construcția Variantei de Ocolire Bacău. Centura care cuprinde primii kilometri de autostradă din Moldova va fi construită de către firmele omului de afaceri român Dorin Umbrărescu.
Economica.net - joi, 09 aug. 2018, 12:35
Moldoveanul Umbrărescu va face primii kilometri de autostradă din Moldova

Astăzi, 09.08.2018, a fost comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului „Proiectare și Execuție Varianta de Ocolire Bacău” și au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii către toți ofertanții.

Ofertantul desemnat castigator este Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, având preţul de 668.330.294,63 Lei fără TVA, și un punctaj total de 100 puncte, din care 60 de puncte pentru componenta financiară și 40 de puncte pentru componenta tehnică, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibiliă dupa soluționarea eventualelor contestații/plângeri formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Durata contractului cuprinde 6 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuție a lucrarilor și o perioadă de garanție de 84 de luni.

Realizarea contractului presupune proiectarea și execuția lucrărilor de construire a 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă.

ECONOMICA.NET a relatat încă de luna trecută că Dorin Umbrărescu are şanse tot mai mari să câştige contractul pentru primii kilometri de autostradă din Moldova, după ce şi turcii au fost eliminaţi din cadrul licitaţiei pentru Centura Bacău. 

Centura Bacău, care include primii kilometri de autostradă din Moldova, ar fi al treilea proiect nou de la Drumuri ce ar putea fi construit de către Umbrărescu, după lotul 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud şi tronsonul 2 din Drumul Expres Craiova – Piteşti.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...