Monica Ghiurco şi-a încetat activitatea de coordonare editorială a site-urilor TVR

Monica Ghiurco, redactor-prezentator în cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport a TVR, şi-a încetat, miercuri, activitatea de coordonare editorială a site-urilor Televiziunii Române, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de reprezentanţii televiziunii publice.
Economica.net - vin, 17 aug. 2012, 06:43
Monica Ghiurco şi-a încetat activitatea de coordonare editorială a site-urilor TVR

Decizia a fost luată miercuri de Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general (PDG) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv). Ea prevede retragerea, pe 15 august, „a atribuţiilor îndeplinite suplimentar de Monica Ghiurco, redactor-prezentator în cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport a TVR, de coordonare editorială a TVR Interactiv (coordonarea din punct de vedere editorial a producţiei, postării şi distribuirii de content prin şi de pe site-urile TVR)”.

Referitor la motivaţia acestei decizii, reprezentanţii TVR au declarat, joi, pentru MEDIAFAX: „Potrivit raportului întocmit de Grupul de lucru înfiinţat prin hotărârea Consiliului de Administraţie al TVR, departamentul TVR Interactiv nu va mai exista în noua organigramă. Sarcinile editoriale ale acestui departament urmează să fie împărţite între mai multe structuri (Ştiri – pentru tvrinfo.ro, Programe – tvrplus.ro, Comunicare – pentru tvr.ro). Prin urmare, coordonarea editorială a site-urilor TVR va reveni fiecărei structuri în parte”.

Retragerea atribuţiilor Monicăi Ghiurco la site-urile TVR vine după ce Claudiu Săftoiu a declarat, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX pe 10 august, că Departamentul TVR Interactiv va intra în coordonarea Direcţiei Ştiri din Televiziunea Română. În prezent, Direcţia Ştiri este condusă interimar de Claudiu Lucaci.

Monica Ghiurco a preluat în prima parte a lunii iulie, tot printr-o decizie a lui Claudiu Săftoiu, coordonarea din punct de vedere editorial a producţiei, postării şi distribuirii de conţinut prin şi de pe site-urile TVR, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX pe 7 iulie.

Ulterior, pe 17 iulie, Mona Dîrţu, directorul TVR Interactiv, a anunţat, pe contul său de Facebook, că a decis să plece din Televiziunea Română, din cauză că nu mai are dreptul să ia decizii editoriale pentru noile site-uri ale televiziunii publice. Mona Dîrţu fusese adusă în TVR de fostul preşedinte-director general al Televiziunii Române, Alexandru Lăzescu.

Departamentul TVR Interactiv a fost înfiinţat în noiembrie 2010, tot de fosta conducere a Televiziunii Române, asigurată de Alexandru Lăzescu.

Jurnalista Monica Ghiurco este redactor-prezentator în cadrul DEIS din februarie 2002. Totodată, Monica Ghiurco are, din 13 iulie, atribuţii de coordonare editorială a producţiilor de ştiri şi dezbateri difuzate pe TVR 1, TVR 2 şi TVR Info, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Televiziunii Române.

Între timp, miercuri, 15 august, la ora 23.59, TVR Info, televiziunea de ştiri din portofoliul Televiziunii Române, şi-a suspendat emisia. Decizia a fost luată de Claudiu Săftoiu, ca urmare a hotărârii Consiliului de Administraţie al TVR din data de 10 august, prin care a fost aprobat Programul de redresare economică a Televiziunii Române. Acest program prevede că TVR Info şi TVR Cultural îşi vor înceta emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluată de TVR 2 şi TVR 3.

TVR are în momentul de faţă o pierdere cumulată de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesară pentru a plăti această datorie este estimată la 7,5 ani, după cum a declarat Claudiu Săftoiu în interviul acordat agenţiei MEDIAFAX.

Conducerea Societăţii Române de Televiziune trebuie să elaboreze o strategie de restructurare a Televiziunii Române, după ce, pe 27 iunie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă (OUG) potrivit căreia Consiliul de Administraţie al TVR trebuie să aprobe, în termen de 45 zile (de la publicarea în MO a OUG, n.r), un program de redresare economică, cu restructurări economice, de personal şi plata datoriilor fiscale în şase luni. După acest interval, CA al TVR trebuie să prezinte rezultatele Parlamentului, conform respectivei ordonanţe a Guvernului.

Te-ar mai putea interesa și
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ceea ce a ajutat la moderarea deficitului de cont curent, informează......
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas ...
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...