Monica Ghiurco şi-a încetat activitatea de coordonare editorială a site-urilor TVR

Monica Ghiurco, redactor-prezentator în cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport a TVR, şi-a încetat, miercuri, activitatea de coordonare editorială a site-urilor Televiziunii Române, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de reprezentanţii televiziunii publice.
Economica.net - vin, 17 aug. 2012, 06:43
Monica Ghiurco şi-a încetat activitatea de coordonare editorială a site-urilor TVR

Decizia a fost luată miercuri de Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general (PDG) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv). Ea prevede retragerea, pe 15 august, „a atribuţiilor îndeplinite suplimentar de Monica Ghiurco, redactor-prezentator în cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport a TVR, de coordonare editorială a TVR Interactiv (coordonarea din punct de vedere editorial a producţiei, postării şi distribuirii de content prin şi de pe site-urile TVR)”.

Referitor la motivaţia acestei decizii, reprezentanţii TVR au declarat, joi, pentru MEDIAFAX: „Potrivit raportului întocmit de Grupul de lucru înfiinţat prin hotărârea Consiliului de Administraţie al TVR, departamentul TVR Interactiv nu va mai exista în noua organigramă. Sarcinile editoriale ale acestui departament urmează să fie împărţite între mai multe structuri (Ştiri – pentru tvrinfo.ro, Programe – tvrplus.ro, Comunicare – pentru tvr.ro). Prin urmare, coordonarea editorială a site-urilor TVR va reveni fiecărei structuri în parte”.

Retragerea atribuţiilor Monicăi Ghiurco la site-urile TVR vine după ce Claudiu Săftoiu a declarat, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX pe 10 august, că Departamentul TVR Interactiv va intra în coordonarea Direcţiei Ştiri din Televiziunea Română. În prezent, Direcţia Ştiri este condusă interimar de Claudiu Lucaci.

Monica Ghiurco a preluat în prima parte a lunii iulie, tot printr-o decizie a lui Claudiu Săftoiu, coordonarea din punct de vedere editorial a producţiei, postării şi distribuirii de conţinut prin şi de pe site-urile TVR, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX pe 7 iulie.

Ulterior, pe 17 iulie, Mona Dîrţu, directorul TVR Interactiv, a anunţat, pe contul său de Facebook, că a decis să plece din Televiziunea Română, din cauză că nu mai are dreptul să ia decizii editoriale pentru noile site-uri ale televiziunii publice. Mona Dîrţu fusese adusă în TVR de fostul preşedinte-director general al Televiziunii Române, Alexandru Lăzescu.

Departamentul TVR Interactiv a fost înfiinţat în noiembrie 2010, tot de fosta conducere a Televiziunii Române, asigurată de Alexandru Lăzescu.

Jurnalista Monica Ghiurco este redactor-prezentator în cadrul DEIS din februarie 2002. Totodată, Monica Ghiurco are, din 13 iulie, atribuţii de coordonare editorială a producţiilor de ştiri şi dezbateri difuzate pe TVR 1, TVR 2 şi TVR Info, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Televiziunii Române.

Între timp, miercuri, 15 august, la ora 23.59, TVR Info, televiziunea de ştiri din portofoliul Televiziunii Române, şi-a suspendat emisia. Decizia a fost luată de Claudiu Săftoiu, ca urmare a hotărârii Consiliului de Administraţie al TVR din data de 10 august, prin care a fost aprobat Programul de redresare economică a Televiziunii Române. Acest program prevede că TVR Info şi TVR Cultural îşi vor înceta emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluată de TVR 2 şi TVR 3.

TVR are în momentul de faţă o pierdere cumulată de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesară pentru a plăti această datorie este estimată la 7,5 ani, după cum a declarat Claudiu Săftoiu în interviul acordat agenţiei MEDIAFAX.

Conducerea Societăţii Române de Televiziune trebuie să elaboreze o strategie de restructurare a Televiziunii Române, după ce, pe 27 iunie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă (OUG) potrivit căreia Consiliul de Administraţie al TVR trebuie să aprobe, în termen de 45 zile (de la publicarea în MO a OUG, n.r), un program de redresare economică, cu restructurări economice, de personal şi plata datoriilor fiscale în şase luni. După acest interval, CA al TVR trebuie să prezinte rezultatele Parlamentului, conform respectivei ordonanţe a Guvernului.

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet. Creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor
Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet. Creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are "creşterea economică cea mai mare din Europa", aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor,......
Congresul SUA aprobă un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina
Congresul SUA aprobă un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina
Senatul Statelor Unite a aprobat joi un ajutor în valoare de aproape 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, transmite ...
Preşedintele Consiliului European cere accelerarea procesului de integrare a ţărilor din Balcanii de Vest
Preşedintele Consiliului European cere accelerarea procesului de integrare a ţărilor din Balcanii de Vest
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat, joi, la Belgrad, că Uniunea Europeană (UE) doreşte să ...
Canada interzice giganţilor chinezi Huawei şi ZTE implementarea tehnologiei 5G pe teritoriul său
Canada interzice giganţilor chinezi Huawei şi ZTE implementarea tehnologiei 5G pe teritoriul său
Canada va interzice giganţilor chinezi ai telecomunicaţiilor Huawei şi ZTE să lanseze reţeaua 5G, după ani de tergiversare, ...