Monumentul istoric Casa Moangă din Târgu-Jiu a fost scos la licitație

Firma Domina Imobiliare a anunțat luni că a preluat intermedierea exclusivă a tranzacției de vânzare a monumentului istoric Casa Moangă din Târgu-Jiu, un reper arhitectural și istoric al județului Gorj, ce datează din anul 1772.
Ion Dobreanu - lun, 08 nov. 2021, 17:33
Monumentul istoric Casa Moangă din Târgu-Jiu a fost scos la licitație

Imobilul i-a aparținut în secolul VXIII lui Vasile Moangă, un boier renumit, prieten al lui Tudor Vladimirescu, Iancu Jianu și Petrache Poenaru.

Cu o suprafață de 647 metri pătrați, cu investiții financiare consistente, proprietatea a fost renovată și restaurată în anul 2021, fiind păstrate și puse în evidență elementele arhitecturale specifice secolelor VXIII – XIX.
Monumentul de patrimoniu adăpostește 19 camere și 8 băi, dispuse decomandat, precum și un teren adiacent de 558 metri pătrați, fiind poziționat în centrul orașului Târgu-Jiu. Astfel, Casa Moangă se află în cea mai concentrată zonă a orașului, oferind acces rapid la cele mai importante puncte de interes și o perspectivă avantajoasă investitorilor și proprietarilor săi.

Definită într-un stil arhitectural brâncovenesc, cu influențe subtile orientale, Casa Moangă păstrează elementele centrale ale stilului neoromânesc, cu finisaje unice (mozaic autentic, parchet, gresie), extrem de valoroase pentru orice pasionat de istorie și de artă.

Cu o dispunere pe trei niveluri, Casa Moangă va reprezenta o achiziție premium pentru viitorii proprietari, ce pot alege ca aceasta să devină un reper cultural sau să se transforme într-o investiție de business prin transformarea sa într-un birou de avocatură, un studio de arhitectură, o clinică medicală completă și integrată sau un obiectiv turistic ce oferă posibilitate de cazare trecătorilor pasionați de artă și de bun gust.

„A investi într-o proprietate precum Casa Vasile Moangă înseamnă recunoașterea valențelor culturale, istorice și investiționale. Un astfel de edificiu poate adăposti evenimente culturale, seri tematice, un muzeu cu specific sau se poate transforma într-un spațiu de poveste ce adăpostește birouri de avocatură prestigioase, studiouri de arhitectură, clinici medicale cu tradiție sau, de ce nu, turiștii care apreciază mirosul podelelor pe care au pășit figuri istorice, pereții care poartă vocile hotărâte ale boierilor vremilor trecute”, a declarat Ruben Drăghici, Manager General Domina Imobiliare.

Mai multe detalii despre proprietate pot fi găsite în platforma imobiliară Domina Imobiliare, tranzacția fiind operată în exclusivitate de agenție.

„Investitorii interesați vor beneficia de un set integrat de servicii imobiliare, ce include consultanță, audit de business și de Real Estate, precum și întregul flux de asistență în achiziția unei proprietăți de lux. De asemenea, pentru investitorii care nu sunt familiarizați cu regiunea Oltenia și cu perspectivele de creștere și dezvoltare locală, Domina Imobiliare va oferi consultanță de specialitate în definirea pieței, trendurilor și oportunităților locale”, se specifică în comuniatul transmis de companie.

Despre Domina Imobiliare

Cu experiență de peste 13 ani în domeniul imobiliar, Domina Imobiliare este cel mai important jucător al pieței tranzacțiilor de profil din județul Gorj, având un portofoliu de sute de oferte active constant, gestionate de o echipă specializată. Prin experiența miilor de tranzacții efectuate cu succes, Domina Imobiliare este punctul de întâlnire al nevoilor din industriile creative, de producție și de servicii, fiind principalul reper al celor peste 12.000 de clienți care au beneficiat de serviciile complete ale agenției.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...