Moody’a lovește și în Coca-Cola. Ratingul i-a fost tăiat la ‘Baa1’

Moody's a retrogradat de la 'A3' la 'Baa1' ratingul îmbuteliatorului elen Coca-Cola Hellenic (CCH), al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, iar perspectiva rămâne negativă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.
Economica.net - vin, 15 iun. 2012, 15:40
Moody'a lovește și în Coca-Cola. Ratingul i-a fost tăiat la 'Baa1'

‘Acţiunea de astăzi a fost determinată de slăbirea profilului de creditare al Coca-Cola Hellenic şi al estimărilor noastre că actualul mediu macroeconomic şi perspectiva consumului în Europa va rămâne sub presiune în următoarele trimestre’, a declarat analistul Moody’s, Yasmina Serghini-Douvin.

Declinul vânzărilor pe multe din pieţele europene ale Coca-Cola Hellenic a dus la o profitabilitate mai scăzută şi un profil de creditare care a poziţionat compania sub competitorii săi, apreciază Moody’s.

Agenţia este îngrijorată de potenţialele repercusiuni în urma turbulenţelor din Grecia, unde se află sediul Coca-Cola Hellenic, mai ales dacă Grecia ar părăsi zona euro, şi impactul acestei evoluţii asupra calităţii creditelor Coca-Cola Hellenic.

Agenţia avertizează că Coca-Cola Hellenic are o expunere mai ridicată la sudul Europei decât alte companii importante de îmbuteliere, ceea ce face grupul din Grecia mai vulnerabil la aceste economii slăbite, afectând profitabilitatea Coca-Cola Hellenic.

Anul trecut Moody’s a anunţat că ratingul Coca-Cola Hellenic nu va fi afectat de scăderea credibilităţii Greciei.

În februarie, Coca-Cola Hellenic a anunţat că va opri producţia la două din cele cinci facilităţi pe care le are în Grecia, în cadrul unui program de reducere a costurilor pentru a face faţă recesiunii prelungite din Grecia.

Coca-Cola Hellenic a precizat că are de gând să mute producţia de la fabricile de la Salonic şi Patras la celelalte trei fabrici pe care le mai are în Grecia, dar că va menţine centrele de distribuţie, birourile de vânzări şi serviciile de suport din cele două oraşe. Măsura ar urma să afecteze 30 de angajaţi.

Anul trecut profitul net al Coca-Cola Hellenic a scăzut cu 27% până la 330 milioane euro, în timp ce volumul vânzărilor a scăzut cu un procent până la două miliarde de navete.

Coca-Cola HBC, al doilea mare îmbuteliator de produse Coca-Cola la nivel mondial, deţine în Romania patru fabrici, la Iaşi, Timişoara, Ploieşti şi Vatra Dornei, după ce a închis unitatea de producţie de la Oradea, pentru eficientizarea activităţii.

În România, Coca-Cola Hellenic îmbuteliază o gamă largă de produse, de la băuturi răcoritoare carbonatate (Coca Conta, Fanta, Schweppes), necarbonatate (Cappy Tempo), nectaruri (Cappy Nectar), până la ceaiuri (Nestea), apă (Dorna, Dorna-Izvorul Alb, Poiana Negri), băuturi energizante (Burn) şi cafea Ready to Drink (Illy).

Te-ar mai putea interesa și
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Fratele geamăn al SUV-ului Dacia produs în România și comercializat în Uniunea Europeană, Renault Duster tocmai a fost lansat pe piața turcă, țară în care va fi și asamblat....
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală ...
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...