1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Moody's a coborât ratingurile de credit ale ArcelorMittal la "Ba1", în categoria junk

Moody's a coborât ratingurile de credit ale ArcelorMittal la "Ba1", în categoria activelor cu caracter speculativ, decizia afectând obligaţiuni şi datorii în valoare totală de 24 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

06 noi, 2012 | Mediafax

Perspectiva ratingurilor ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, a fost menţinută la "negativă".

Reducerea ratingului unei companii sau ţări poate conduce la creşterea costurilor de finanţare.

"Retrogradarae reflectă deteriorarea pieţelor mondiale ale oţelului în ultimele şase luni, ale cărei efecte sunt subliniate de performanţele ArcelorMittal din trimestrul al treilea al acestui an, cel mai slab pentru companie de la jumătatea anului 2009", se arată în comunicatul Moody's.

Volumul livrărilor de oţel a scăzut cu 8,3% faţă de trimestrul anterior, iar compania a înregistrat pierderi operaţionale şi creşterea datoriei brute, notează Moody's.

ArcelorMittal are activităţi de siderurgie şi minerit în 60 de ţări, cu aproximativ 260.000 de angajaţi.

În România, grupul deţine două combinate siderurgice, la Galaţi şi Hunedoara, două fabrici de ţevi, la Iaşi şi Roman, operatorul portuar Romportmet Galaţi şi divizia locală a ArcelorMittal Construction.

Totodată, ArcelorMittal România este unul dintre acţionarii companiei mixte care ar trebui să construiască reactoarele 3 şi 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO