Moody’s a îmbunătăţit perspectiva asociată ratingului Transelectrica, de la negativ la stabil

Agenţia de rating Moody's a schimbat perspectiva asupra ratingului Ba2 al Transelectrica de la 'negativ' la 'stabil', informează compania de transport al energiei electrice printr-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.
Economica.net - mar, 04 feb. 2014, 16:14
Moody's a îmbunătăţit perspectiva asociată ratingului Transelectrica, de la negativ la stabil

Criteriile care au stat la baza evaluării agenţiei internaţionale de rating au avut în vedere diversificarea surselor de finanţare şi îmbunătăţirea lichidităţii companiei, dar şi ameliorarea performanţei financiare pe parcursul anului 2013.

Transelectrica a făcut un prim pas în acest sens prin lansarea emisiunii de obligaţiuni de la finalul anului trecut, fapt recunoscut nu doar de actorii din piaţă (brokeri, investitori şi acţionari) ca fiind un real succes, şi care a constituit argumentul decisiv pentru stabilizarea perspectivei de rating.

De asemenea, flexibilitatea în utilizarea fondurilor permite companiei respectarea programelor de investiţii şi refinanţarea unor obligaţii financiare bilanţiere în scopul optimizării structurii de finanţare şi diminuării riscurilor aferente fluctuaţiilor de cost şi volatilităţii monedei naţionale.

‘Siguranţa în funcţionare a Sistemului Energetic Naţional şi programul de investiţii majore, atât pentru creşterea capacităţii de interconexiune cu ţările vecine, cât şi pentru întărirea şi modernizarea Reţelei de Transport a energiei electrice, necesită un mix diferit de finanţare peste limitările datoriilor bancare accesibile pe baza activelor circulante. O eventuală retrogradare a rating-ului suveran nu va conduce în mod implicit la o acţiune similară la nivelul Transelectrica, conform aprecierilor Moody’s, fapt ce creează premisele continuării programului de diversificare a surselor de finanţare pentru atingerea obiectivelor asumate’, a declarat directorul companiei, Ştefan Doru-Bucătaru.

 

Te-ar mai putea interesa și
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază și pofta în creștere constantă a comunității crypto pentru......
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea ...
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
În contextul discuțiilor legate de închiderea supermarketurilor și hypermarketurilor în week-end sau reducerea programului ...