1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

Finanţe şi bănci

Premieră: Marea Britanie pierde ratingul "AAA". A fost retrogradată de Moody's

Agenţia de rating Moody's i-a retras vineri Marii Britanii triplul A şi a scăzut nota datoriei ţării cu o treaptă la Aa1 ca urmare a "incapacităţii" perspectivelor de creştere economică, potrivit AFP.23 feb, 2013 | Agerpres

Într-un comunicat, agenţia americană face referire mai ales la "incapacitatea continuă a perspectivelor pe termen mediu" ale Marii Britanie şi afirmă că se aşteaptă ca activitatea economică lentă a ţării să "se extindă în a doua jumătate a deceniului".

Economia britanică a făcut un prim pas spre o nouă recesiune cu o contracţie de 0,3% în trimestrul IV al anului 2012, în timp ce ea a ieşit în vara anului trecut din a doua recesiune de la începutul crizei, aminteşte AFP.

Moody's a evocat de asemenea "provocările" cu care se confruntă ţara în ceea ce priveşte consolidarea fiscală în timp ce "capacităţile de absorbţie" de şocuri economice au slăbit.

Moody's, care a ridicat perspectiva ţării de la negativă la stabilă, insistă cu toate acestea asupra rezistenţei economiei britanice, "extrem de competitivă" şi "bine diversificată".

"Solvabilitatea Marii Britanii rămâne extrem de ridicată", a insistat agenţia.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO