Moșia Corbeanca lansează produsele gastronomice Fezandate de Moșie și anunță intrarea în retail

Moșia Corbeanca, una dintre locațiile de referință pentru comunitatea din Corbeanca și pentru bucureșteni, a anunțat luni că a lansat un nou brand: Fezandate de Moșie. Produsele create sub acest brand, preparate din carne gătite prin metoda sous vide, sunt primele de acest gen care intră pe piața de retail din România.
Ion Dobreanu - lun, 10 mai 2021, 16:58
Moșia Corbeanca lansează produsele gastronomice Fezandate de Moșie și anunță intrarea în retail

Sub brandul Fezandate de Moșie vor fi comercializate 5 tipuri de produse: piept de pui, pulpă de pui, mușchiuleț de porc și ceafă de porc gătite prin metoda sous vide, dar și coaste de porc afumate și coapte, unul dintre cele mai apreciate preparate oferite de Moșia Corbeanca. Materia primă pentru aceste produse vine exclusiv din ferme românești și este atent selecționată de bucătari cu experiență, pentru a obține un produs final de calitate superioară.

„Pentru noi, povestea Fezandatelor de Moșie este strâns legată de povestea Moșiei Corbeanca. Am deschis Moșia în 2017, cu gândul de a avea un spațiu lângă București unde lumea se adună pentru mâncare adevărată, oameni faini, natură și povești frumoase. Din păcate, când pandemia a lovit HoReCa din plin, iar Moșia a fost mai mult închisă, a trebuit să ne reorientam”, a spus Bogdan Doltu (foto stânga), co-fondator și co-proprietar Moșia Corbeanca.

„Când ne-am decis să pornim Fezandate de Moșie am avut două motivații puternice: pe de o parte, am vrut să avem o alternativă pentru momentele când măsurile restrictive nu ne permit să ținem Moșia deschisă. Dar, cel mai mult, ne-am dorit să le putem aduce acasă o bucățică din Moșie celor care ne-au trecut pragul sau își doresc să o facă”, povestește Călin Cîndea (foto dreapta), co-fondator și co-proprietar Moșia Corbeanca.

Fezandate de Moșie este primul brand care intră în retail cu o gamă dedicată de produse pe bază de carne gătită la sous vide. Carnea este ținută într-o baie salină, după care este porționată și vidată, apoi pachetele sunt introduse într-o baie caldă, în care un aparat sous vide menține temperatura exactă și constantă. Temperatura este mai joasă decât în cazul gătitului convențional, iar durata de preparare este mai îndelungată – în acest mod, carnea este preparată suficient astfel încât să fie sigură pentru consum și, în același timp, să nu își piardă nutrienții. Ulterior, carnea este răcită brusc pentru a opri procesul de gătire. Odată răcit, ambalajul vidat este pus în cutie și e gata de livrat.

De asemenea, gătirea prin sous vide prezintă o serie de avantaje:

● Rezultatele sunt consecvente, deoarece temperatura și durata de gătire sunt controlate într-un mod precis. Astfel, consumatorii au garanția fripturii perfecte de fiecare dată.
● Datorită vidării, sucurile rămân în carne, ceea ce înseamnă că nutrienții nu se pierd în proces iar carnea nu își pierde din masă – astfel, rezultatul va fi o carne mult mai fragedă și mai suculentă decât în cazul altor tipuri de gătire.
● Fiecare bucată este vidată înainte de gătire, așa că prima persoană care atinge produsul finit e consumatorul.
● Ambalarea în vid crește durata de valabilitate a produsului.

Coastele, singurul produs din gamă care nu este gătit prin tehnica sous vide, sunt pregătite în afumătoarea texană de la Moșie, construită special pentru locație. Ulterior, acestea sunt finalizate în cuptor, după care sunt răcite brusc, ambalate în pungi vidate, puse în cutii și expediate.

Într-o primă fază, întreaga gamă este disponibilă începând cu luna mai în 34 de magazine Mega Image din București și Cluj-Napoca în zona de produse ready meal sau în frigiderele de carne, prin intermediul aplicațiilor livrare Glovo, Foodpanda, Bolt și Tazz și pe site-ul Moșiei, mosiacorbeanca.ro, cu livrare în Ilfov sau ridicare de la locațiil din Corbeanca și București.

Atât Moșia Corbeanca, cât și Fezandate de Moșie, sunt proiecte create de Bogdan Doltu și Călin Cîndea, fondatori și co-proprietari.

Te-ar mai putea interesa și
Cîțu: Crește cu adevărat puterea de cumpărare a românilor, nu doar pe hârtie
Cîțu: Crește cu adevărat puterea de cumpărare a românilor, nu doar pe hârtie
Premierul Florin Cîţu a scris sâmbătă dimineaţă pe Facebook că, potrivit datelor prezentate de Institutul Național de Statistică (INS), veniturile românilor au crescut "cu adevărat" în......
Wahingtonul a anunțat înaintea întâlnirii dintre Biden și Putin că va acorda un nou ajutor militar pentru Ucraina
Wahingtonul a anunțat înaintea întâlnirii dintre Biden și Putin că va acorda un nou ajutor militar pentru Ucraina
Pentagonul a anunţat vineri un ajutor militar suplimentar de 150 de milioane de dolari pentru Ucraina, cu câteva zile înaintea ...
Canada a renunțat să mai distribuie 300.000 de vaccinuri anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, pe care le consideră nesigure
Canada a renunțat să mai distribuie 300.000 de vaccinuri anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, pe care le consideră ...
Canada a anunţat vineri că renunţă să distribuie lotul de 300.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 Johnson & Johnson ...
Guvernatorul Texasului vrea să reia lucrările pentru construirea unui zid la granița cu Mexicul
Guvernatorul Texasului vrea să reia lucrările pentru construirea unui zid la granița cu Mexicul
Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, va anunţa săptămâna viitoare planul său de a construi un zid la graniţa dintre ...