Moştenitorul „imperiului” Samsung graţiat de preşedinte pentru a contracara criza economică

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol l-a graţiat vineri pe vice-preşedintele grupului Samsung Electronics, Jay Y. Lee, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie, iar ministrul Justiţiei a precizat că este nevoie de liderul celui mai important conglomerat sud-coreean pentru a contracara o "criza economică naţională", transmite Reuters.
AGERPRES - vin, 12 aug. 2022, 10:33
Moştenitorul

Graţierea prezidenţială este în mare parte un act simbolic în condiţiile în care Jay Y. Lee, nepotul fondatorului grupului Samsung şi moştenitorul acestui adevărat „imperiu”, a ieşit din închisoare pe cauţiune după ce a executat o pedeapsă de 18 luni în închisoare pentru acţiunile sale în perioada în care a condus cel mai mare producător mondial de smartphone-uri şi cipuri de memorie.

Însă, graţiere prezidenţială înseamnă că Jay Y. Lee va putea să revină în mod oficial la conducerea Samsung, ceea ce ar putea însemna noi investiţii din partea Samsung, susţin analiştii.

„În condiţiile în care este o nevoie urgentă să depăşim o criză economică naţională, am ales cu atenţie liderii economici care vor conduce motorul naţional de creştere prin investiţii în tehnologie şi crearea de locuri de muncă, pentru a fi graţiaţi”, a declarat ministrul Justiţiei din Coreea de Sud, Han Dong Hoon.

În replică, Jay Y. Lee a salutat decizia de graţiere şi a promis că va munci din greu pentru economia naţională. „Voi contribui la economie prin investiţii continue şi crearea de locuri de muncă”, a spus Jay Y. Lee într-un comunicat de presă în care şi-a cerut scuze opiniei publice şi a promis „un nou început”.

Samsung este de departe cel mai important ‘chaebol’, marile conglomerate industriale care domină cea de a 12-a economie mondială. Cifra de afaceri globală a Samsung reprezintă o cincime din Produsul Intern Brut sud-coreean şi în consecinţă Samsung are o importantă crucială pentru economia Coreei de Sud.

În 2021, Lee Jae-yong a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare de un tribunal din Seul, pentru că le-a oferit mită şefei statului şi „confidentei” acesteia Choi Soon-sil pentru a susţine transferul lin de putere de la tată la fiu la vârful Samsung.  samsung,

Te-ar mai putea interesa și
Noutăți de la „Scientific Update”. Publicația Philip Morris International evaluează impactul produselor fără fum în Japonia
Noutăți de la „Scientific Update”. Publicația Philip Morris International evaluează impactul produselor fără fum ...
Consumul de țigări a scăzut în Japonia cu 44% în cinci ani, de la introducerea produselor din tutun încălzit....
Grecia va prezenta săptămâna aceasta o propunere tehnică privind plafonarea preţurilor la gaze naturale
Grecia va prezenta săptămâna aceasta o propunere tehnică privind plafonarea preţurilor la gaze naturale
Grecia va prezenta săptămâna aceasta Comisiei Europene o propunere tehnică privind plafonarea preţurilor la gaze naturale, ...
Podul de la Brăila: Constructorul italian reafirmă că se va circula pe pod de la sfârșitul acestui an – Grindeanu
Podul de la Brăila: Constructorul italian reafirmă că se va circula pe pod de la sfârșitul acestui an – Grindeanu
Constructorul italian Astaldi/WeBuild anticipează că până la sfârșitul acestui an se va circula pe mega-podul de la ...
Viktor Orban: Ungaria este pregătită să ajute Serbia cu gaze dacă va avea nevoie
Viktor Orban: Ungaria este pregătită să ajute Serbia cu gaze dacă va avea nevoie
Ungaria are rezerve de gaze care îi pot acoperi consumul pentru o perioadă cuprinsă între cinci şi şase luni, a declarat ...