Motorul Ford fabricat la Craiova a luat steroizi. 145 de cai putere cu doar 1.000 cmc

Motorul EcoBoost de 1 litru, fabricat de Ford la Craiova a primit încă 20 de cai putere. Compania britanică Superchips a dezvoltat un soft special care aduce puterea motorului EcoBoost de un 1 litru la 145 de cai putere.
Economica.net - Dum, 05 aug. 2012, 07:33
Motorul Ford fabricat la Craiova a luat steroizi. 145 de cai putere cu doar 1.000 cmc

Motorul standard EcoBoost în trei cilindri de 1.0 l dezvoltă, în varianta standard, dezvoltă 125 de cai putere cu doar 1.000 centrimetri cubi, la un cuplu de 169 Nm, performanţe foarte bune având în vedere cilindreea mică. Acum, după modificarea unităţii de comandă a motorului, acesta livrează acum  145 cai putere şi 227 Nm. Astfel, raportul cai putere/litru devine unul demn de un supercar autentic. Britanicii spun că modificarea nu va creşte consumul de carburant dacă şoferii vor conduce într-un regim normal automobilul. Motorul EcoBoost de un litru consumă 5 l/100km în regim mixt.

Citeşte şi Test Drive: Cum merge revoluţionarul motor Ford Ecoboost, fabricat la Craiova

Motorul EcoBoost de un litru al companiei americane Ford, produs la Craiova şi Koln, a fost desemnat „Motorul Internaţional al Anului” pentru 2012 de către revista Engine Technology International, în urma voturilor a 76 de jurnalişti din 35 de ţări.

De asemenea, EcoBoost 1.0 a obţinut alte două premii, la categoriile „Cel mai bun motor nou” şi „Sub 1 litru”.

Motorul cu trei cilindri, suficient de mic încât să încapă pe o coală A4, a fost proiectat la centrele Ford din Dunton, Marea Britanie, şi Merkenich, Germania.

Populsorul a fost introdus în acest an pe modelele Focus în Europa şi va fi oferit în continuare la modelele C-MAX şi B-MAX pe parcursul acestui an.

În prima lună completă de vânzări, peste 4.700 de clienţi au comandat un Focus 1.0 EcoBoost, reprezentând aproape un sfert din comenzile pentru modelul Focus pe cele 19 pieţe tradiţionale din Europa ale Ford.

Divizia din Europa Ford vrea să-şi tripleze producţia anuală de autovehicule echipate cu motoare EcoBoost pe benzină la aproximativ 480.000 până în 2015, de la 141.000 anul trecut. Compania estimează că peste 300.000 din aceste autovehicule vor fi echipate cu motorul de un litru.

Ford România a început în mai producţia motorului EcoBoost la Craiova, urmând ca, în perioada 2012 – 2015 să fie produse 800.000 de astfel de propulsoare la fabricile din România şi din Germania.

Ford EcoBoost a obţinut trei din cele 12 premii acordate de Engine Technology International.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...