MR. DIY, un retailer cu articole pentru casă din Malaysia, pregătește intrarea pe piața din România

Retailerul de articole pentru casă MR. DIY, originar din Malaysia, își pregătește intrarea pe piața din România. Anul trecut a fost înființată o firmă cu sediul în România, iar administratorul firmei locale este unul dintre oficialii companiei asiatice.
Andrada Ghira - sâm, 13 ian. 2024, 01:59
MR. DIY, un retailer cu articole pentru casă din Malaysia, pregătește intrarea pe piața din România

Retailerul MR. DIY a deschis o firmă în România, dar și în Bulgaria, și continuă planurile de expansiune pe piața europeană, după ce a pus ochii și pe Polonia, potrivit publicației DIY International. Compania a deschis în ultimii trei ani magazine și în Spania și Turcia. Pe lângă brandul MR. DIY, compania mai deschide magazine sub brandurile MR. TOY și MR. Dollar.

MR. DIY este o companie listată și avea la finele lui 2022 o capitalizare de 3,7 miliarde de euro, potrivit ultimului raport financiar consultat de Economica.net. Veniturile au fost de 786 milioane de euro și un profit brut de 314 milioane de euro. 

Firma MR DIY România a fost înființată în vara anului trecut, iar acționarul este firma Turkspeed PTE din Singapore, iar administrator este Sathis Manoharen, potrivit datelor din Termene.ro.

Sathis Manoharen este VP Group Strategy & Corporate Finance, potrivit profilului de Linkedin și este responsabil de expansiunea companiei pe piața din Europa cu magazine fizice. Manoharen mai este și director și membru al Consiliului pentru MR DIY Turcia, Grecia, Polonia, România, Bulgaria, India și Vietnam.

Magazinele au o suprafață medie de circa 1.000 de mp și o varietate de 18.000 de produse, din categorii precum articole de gospodărie, electrice, mobilier, accesorii autor, articole de papetărie și sport, jucării, cadouri, accesorii pentru calculatoare și telefoane mobile, dar și bijuterii și produse cosmetice.

MR. DIY Express este un format de magazine mai mici, cu suprafețe de circa 500 de mp.

Primul magazin MR. DIY a fost deschis în 2005 în Kuala Lumpur, Malaysia. De atunci, compania s-a extins și a devenit unul dintre cele mai mari retaileri de pe acest segment, cu o rețea de magazine în țări precum Malaysia, Singapore, Thailanda, Brunei, Indonezia, Filipine, Cambodgia, India.

În Turcia sunt deja deschise 78 de magazine MR. DIY, iar în Spania 24. În total, retailerul are peste 3.400 de magazine la nivel mondial și avea la finele lui 2012 peste 16.000 de angajați.

Toate magazinele sunt administrate direct și în colaborare cu marii retaileri și proprietarii de malluri.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state cu cele mai mari randamente la culturile agricole, precum Indiana, Illinois......
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de secretar general ...
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, a cerut duminică "să nu se deschidă ...
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului de bancassurance încheiat între cele două entități pentru un milion de clienți
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului ...
NN România și ING Bank România au susținut peste un milion de clienți să beneficieze de protecție financiară prin ...