MSI nu a recuperat de la Romtelecom un debit de 672.000 lei, în 2013 – Curtea de Conturi

Ministerul pentru Societatea Informaţională /MSI/ nu a întreprins toate demersurile necesare pentru a recupera de la Romtelecom suma de 672.000 de lei, reprezentând contravaloarea unor materiale aparţinând instituţiei de stat predate în custodia societăţii comerciale, se arată în Raportul pe anul 2013, publicat de Curtea de Conturi a României.
Economica.net - vin, 13 feb. 2015, 09:56
MSI nu a recuperat de la Romtelecom un debit de 672.000 lei, în 2013 - Curtea de Conturi

‘Nu au fost efectuate toate demersurile legale pentru recuperarea, de la SC Romtelecom, a debitului în sumă de 672.000 lei, reprezentând contravaloarea unor materiale aparţinând Ministerului pentru Societatea Informaţională /MSI/ şi predate în custodia acestei societăţi (…) În timpul misiunii de audit, abaterea a fost remediată prin inventarierea acţiunilor deţinute de Statul Român prin Ministerul pentru Societatea Informaţională la SN Radiocomunicaţii, CN Poşta Română SA şi SC Romtelecom SA’, se menţionează în documentul Curţii de Conturi.

Totodată, în raport se stipulează faptul că, în 2013, ministerul de resort a cumpărat servicii de consultanţă tehnică în cuantum de 226.000 lei, prin trei contracte de servicii, dar şi că a decontat unele cheltuieli de deplasare fără documente justificative, scrie Agerpres.

‘În anul 2013, ministerul a achiziţionat servicii de consultanţă tehnică în valoare de 226 mii lei, prin trei contracte de servicii, în condiţiile în care obiectul acestor contracte se regăseşte şi în atribuţiile de serviciu ale personalului MSI încadrat la Direcţia Generală pentru Politici şi Programe în Domeniul Societăţii Informaţionale. Nerespectarea, în totalitate, a prevederilor legale privind inventarierea generală a patrimoniului MCSI, nefiind inventariate la data de 31 decembrie 2013 imobilizările financiare (acţiunile deţinute la societăţi comerciale şi/sau societăţi naţionale)’, conform documentului citat.

Romtelecom este o societate pe acţiuni oferind servicii complexe pe piaţa de comunicaţii, de la telefonie fixă la Internet, televiziune digitală, IPTV, servicii combinate de date şi voce, precum şi un program permanent controlat de Customer Care.

Acţionarii Romtelecom sunt Hellenic Telecommunications Organisation International, care deţine 54,01% din capitalul companiei, şi statul român, prin MSI, care deţine 45,99% din capital.

La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brand-ul ‘T’. Telekom România este un brand care aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial, cu peste 142 milioane de clienţi pentru servicii mobile, 31 milioane de linii fixe şi peste 17 milioane linii broadband (la 31 decembrie 2013).

Raportul public pe anul 2013 al Curţii de Conturi a României prezintă rezultatele acţiunilor de audit/control desfăşurate în anul 2014 care au avut ca subiect exerciţiul bugetar al anului 2013, iar prin recomandările formulate se vizează contribuţia la îmbunătăţirea modului de utilizare corectă şi performantă a acestora şi, implicit, la protejarea intereselor financiare ale statului român şi ale Comunităţii Europene.

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat
Șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat
Directorul general al CFR Călători, Ovidiu Vizante (foto), a demisionat din funcţie pe motiv că, în situaţia actuală, generată de instabilitate şi subfinanţare, compania poate urma calea......
Forumul Economic Mondial se va organiza din nou la Davos în 2022
Forumul Economic Mondial se va organiza din nou la Davos în 2022
Următoare ediţie a Forumului Economic Mondial (WEF) va fi organizată din nou la Davos (Elveţia), după ce pandemia i-a ...
Panică pe piețele asiatice din cauza crizei de aprovizionare cu energie din Europa
Panică pe piețele asiatice din cauza crizei de aprovizionare cu energie din Europa
Problemele în aprovizionarea cu energie din Europa au creat panică în rândul cumpărătorilor asiatici de gaze, astfel ...
Banca Mondială a renunţat să mai publice raportul anual „Doing Business”
Banca Mondială a renunţat să mai publice raportul anual „Doing Business”
Banca Mondială a anunţat joi că a decis să înceteze să mai publice raportul "Doing Business", după ce a descoperit ...