1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Comisia Europeană a acceptat Master Planul General de Transport pentru dezbatere publică

Comisia Europeană a acceptat ca Master Planul General de Transport să fie supus dezbaterii publice, documentul urmând să fie prezentat în şedinţa comisiilor reunite de transport ale Parlamentului începând cu data de 1 octombrie, informează, marţi, Ministerul Transporturilor.

23 sep, 2014 | Agerpres

Potrivit sursei citate, reprezentanţii Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial 'Transport' 2007-2013 (AM POST) s-au întâlnit în perioada 16-18 septembrie 2014 cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru a analiza varianta finală revizuită a Raportului privind Master Planul General de Transport pe termen scurt, mediu şi lung.

În cadrul acestei întâlniri, Comisia Europeană a acceptat ca Master Planul General de Transport să fie supus dezbaterii publice.

Până la organizarea şedinţelor publice, reprezentanţii Comisiei au recomandat AM POST adoptarea unor măsuri precum: îmbunătăţirea metodologiei de elaborare a Master Planului, prin adăugarea unor scenarii alternative de testare a proiectelor de transport, care să includă criterii de selecţie ce vizează performanţa economică, apartenenţa la reţeaua TEN-T Core, precum şi criterii de mediu, revizuirea valorilor estimate pentru fiecare proiect în parte, asumarea reformei feroviare, care presupune punerea accentului pe o reţea feroviară redusă, introducerea serviciilor competitive pentru pasageri, a unui sistem de responsabilizare pentru performanţă şi a unui program de creştere a eficienţei, acordarea unei atenţii sporite proiectelor care închid coridoarele europene de transport în actuala perioadă de programare.

Master Planul General de Transport va fi făcut public în data de 1 octombrie 2014, odată cu prezentarea acestuia în şedinţa comisiilor reunite de transport ale Parlamentului.

Calendarul dezbaterilor cuprinde şedinţe publice organizate de AM POST pentru fiecare domeniu de transport, după cum urmează: 7 octombrie - rutier, 9 octombrie - feroviar, 3 octombrie - naval, 15 octombrie - aerian şi intermodal.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO