1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Companii

MTG obţine 185 milioane euro în urma vânzării postului bulgar de televiziune Nova

Autoritatea de reglementare a concurenţei din Bulgaria a anunţat vineri că a dat undă verde companiei Advance Media pentru a achiziţiona grupul media bulgar Nova Broadcasting de la firma suedeză MTG, o tranzacţie evaluată la 185 de milioane de euro (209,07 milioane de dolari), transmite Reuters. 

22 mar, 2019 | Agerpres

Luna trecută, MTG a acceptat să vândă Nova investitorilor bulgari reprezentaţi de Advance Media. Tranzacţia vine după ce în ianuarie grupul de investiţii PPF Group al miliardarului ceh Petr Kellner a renunţat la achiziţionarea Nova din cauza blocării tranzacţiei de către Autoritatea de reglementare a concurenţei.

Instituţia a considerat că activele combinate ale Nova şi PPF le-ar acorda un avantaj concurenţial pe piaţa serviciilor media şi le-ar putea determina să majoreze preţurile, schimbând actualele clauze din contracte sau restricţionând accesul pe piaţă.

MTG are o participaţie de 95% în Nova Broadcasting, cel mai mare grup comercial media din Bulgaria, care deţine şapte canale TV şi 19 afaceri online. Restul participaţiei de 5% este deţinut de Eastern European Media Holdings.

În acest moment, PPF nu are active media în Bulgaria, dar recent a achiziţionat activele din Europa Centrală şi de Est (CEE) ale grupului norvegian Telenor, pentru 2,8 miliarde de euro (3,4 miliarde de dolari).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO