Mugur Isărescu este câştigătorul trofeului UMF „Carol Davila”

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a primit vineri cea mai mare distincţie acordată de UMF 'Carol Davila' - trofeul 'Carol Davila' -, printr-o hotărâre a Senatului Universităţii, informează un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior remis AGERPRES.
Economica.net - vin, 05 oct. 2012, 15:49
Mugur Isărescu este câştigătorul trofeului UMF

‘Acordăm cu toată mândria noastră acest trofeu domnului Mugur Isărescu pentru tot ce a făcut şi ce va continua să realizeze pentru binele României şi binele universităţii noastre. Îmi amintesc că dumnealui este cel care a iniţiat un program de retehnologizare a medicinei care înseamnă pentru noi un salt imens, un progres pentru lumea medicală’, a declarat acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Vineri a avut loc închiderea oficială a ‘Zilelor Universităţii’, a ‘Salonului Naţional de carte Universitară’ şi a ‘Zilelor Studenţilor Medicinişti’ la Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti.

Zilele UMF ‘Carol Davila’ s-au încheiat într-o atmosferă solemnă prilejuită de decernarea premiilor UMF ‘Carol Davila’.

‘A intrat în tradiţia universităţii să privim peste umăr şi să vedem ce a însemnat activitatea universitară a anilor precedenţi şi să onorăm cu distincţii aceste personalităţi importante ale lumii academice de la UMF Carol Davila, singura instituţie care are doi laureaţi ai premiului Nobel. De-a lungul anilor, am încercat să atragem personalităţi ale lumii româneşti, ştiinţifice sau politice, astfel încât prezenţa lor în comunitatea universitară să ne întărească’, a subliniat, în discursul său, acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu.

O altă distincţie i-a revenit prof. univ. dr. Florian Popa, profesor şi fost rector al UMF ‘Carol Davila’ în ultimii opt ani. Colectivul universităţii i-a mulţumit profesorului Florian Popa pentru implicarea profesională şi ştiinţifică de care a dat dovadă.

Pentru rezultatele performante obţinute prin activitatea didactică şi cea ştiinţifică, le-au fost oferite diplome prof. univ. dr. Eugen Brătucu şi prof. univ. dr. Cristian Popescu.

Zilele UMF ‘Carol Davila’ au adus după sine numeroase evenimente culturale, aniversare şi elogiative precum acordarea titlului de ‘Doctor Honoris Causa’ profesorului Alexander M. Rokitansky, şeful departamentului de chirurgie pediatrică de la Donauspital din Viena, deschiderea oficială a anului universitar, acordarea premiilor ‘Carol Davila’, lansări de carte, competiţii cu premii pentru studenţi, demonstraţii ştiinţifice, Ziua Bibliotecii.

Te-ar mai putea interesa și
Percheziții de amploare ale polițiștilor în București și alte 12 județe, la administratorul BRD Pensii
Percheziții de amploare ale polițiștilor în București și alte 12 județe, la administratorul BRD Pensii
Polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 au descins astăzi, 30 iunie, la mai multe adrese din......
Summit NATO – Marea Britanie creşte masiv sprijinul militar pentru Ucraina
Summit NATO – Marea Britanie creşte masiv sprijinul militar pentru Ucraina
Guvernul britanic a anunţat miercuri, în cursul summitului NATO de la Madrid, că va debloca un miliard de lire sterline ...
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat miercuri transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul ...
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi banii de la administratorul fondului privat?
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi ...
Sumele deținute de cei 7,85 milioane de români care cotizează obligatoriu la fondurile private de pensii pilon II au scăzut ...