1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

News

Munca la negru, amendată cu 1,55 milioane de lei de inspectorii de muncă

Inspecţia Muncii a desfăşurat în perioada  4 – 8 februarie 2013 acţiuni de control în urma cărora a aplicat amenzi în valoare totală de peste 2,4 milioane de lei. Doar pentru munca la negru, valoarea amenzilor aplicate de Inspecţia Muncii a fost de 1,5 milioane de lei.

12 feb, 2013 | ECONOMICA.net

În domeniul relaţiilor de muncă, Inspecţia Muncii a efectuat 2.217 controale şi a aplicat amenzi în valoare de 1,9 milioane de lei.

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost înaintate 8 propuneri de cercetare penală cu privire la angajatorii care au încălcat legea.


Pentru 55 de persoane fizice s-au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru că au acceptat să muncească fără să aibă încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă.
În judeţul Alba o persoana fizică a fost sancţionată cu 5.000 de lei pentru că nu a permis inspectorilor de muncă să exercite controlul sau să cerceteze evenimentele.


În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1527 de controale şi s-au aplicat  amenzi în valoare de 512.500 de lei. Inspecţia Muncii a constatat 2.273 de deficienţe şi a aplicat 2190 de sancţiuni contravenţionale.

S-au dispus trei sistări de activitate la trei angajatori, în judeţele Dolj, Harghita şi Sibiu, spun oficialii Inspecţiei Muncii.


La un angajator din judeţul Botoşani a fost oprit din funcţiune un echipament de muncă pentru că exista pericol iminent de accidentare.
Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 24 de evenimente care pot fi încadrate ca accidente de muncă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO