1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Muncitori sezonieri români, confirmaţi cu boala Covid-19 la o fermă din Bavaria

Aproximativ 480 de angajaţi ai unei ferme agricole germane au fost plasaţi în carantină, după ce 174 dintre muncitorii sezonieri - inclusiv din România - au fost testaţi pozitiv cu covid-19, au declarat surse oficiale pentru AFP, potrivit News.ro. 

27 iul, 2020 | News.ro

În total 174 de muncitori sezonieri - originari din Ungaria, România, Bulgaria şi Ucraina - au fost confirmaţi cu boala Covid-19, începând de vineri, în această fermă din Bavaria (vest), unde culeg castraveţi, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, administratorul districtului Dingolfing-Landau, Werner Bumeder, scrie News.ro. 

Toţi muncitorii sezonieri şi oficialii din exploataţie au fost plasaţi în carantină la faţa locului şi separaţi în funcţie de faptul sunt pozitivi sau negativi la Covid-19, a anunţat acesta, precizând că niciun angajat nu a fost spitalizat.

Însă un angajat ar fi fost spitalizat, a anunţat postul bavarez de radio BR24 pe Twitter.

Ministrul Sănătăţii din Bavaria Melanie Huml a dat asigurări că autorităţile iau ”foarte în serios” situaţia şi că preconizează să organizeze campanii de testare în alte ferme din regiune.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO