1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

News

Muncitorii de la fabrica Audi din Ungaria cer majorarea salariilor

Muncitorii de la fabrica Audi a grupului Volkswagen AG din Gyor, Ungaria, au înfiinţat un comitet de grevă pentru a cere salarii mai mari, a anunţat sindicatul AHFSZ, cel mai recent semn al modului în care deficitul de forţă de muncă din ţară majorează aşteptările salariale, transmite Reuters.

25 ian, 2017 | Agerpres

Producţia şi exportul automobilelor produse de companiile străine este un motor cheie al creşterii economiei Ungariei, unde salariile pentru angajaţii calificaţi sunt mult sub nivelul din Europa Occidentală.

Sindicatul a anunţat că cea mai recentă ofertă a conducerii este 'inacceptabilă', deoarece propune o majorare graduală a salariilor şi renunţarea la bonusurile care erau acordate până acum.

Comitetul de grevă a informat că vrea să continue discuţiile cu conducerea Audi.

În decembrie, muncitorii de la fabrica Mercedes-Benz din Kecskemet, Ungaria, au obţinut în urma protestelor majorarea salariilor cu 10% în 2017 şi în 2018.

Guvernul ungar a ajuns anul trecut la un acord cu partenerii sociali în vederea creşterii salariului minim pe economie şi reducerii contribuţiilor sociale plătite de angajator, în ideea de a combate un deficit sever de mână de lucru.

Ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga, a precizat că salariul minim pe economie pentru muncitorii necalificaţi va fi majorat cu 15% în 2017 şi cu încă 8% în 2018. În cazul muncitorilor calificaţi, salariul minim va fi majorat cu 25% în 2017 şi cu alte 12% în 2018. Pe de altă parte, contribuţiile sociale plătite de angajator vor fi reduse cu 5% în 2017 şi cu alte 2% în 2018.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO