1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Muncitorii de la fabrica de motoare a Audi din Ungaria întrerup activitatea din cauza disputelor salariale

Muncitorii de la fabrica de motoare a Audi din Gyor, Ungaria, întrerup activitatea joi, timp de două ore, din cauza disputelor salariale, a anunţat sindicatul AHFSZ, transmite Reuters.

26 ian, 2017 | Agerpres

Sindicatul speră că se va putea ajunge la un compromis cu şefii Audi privind salariile, dar până acum firma nu a luat în consideraţia poziţia AHFSZ. Greva afectează doar activitatea fabricii de motoare, nu şi facilitatea de asamblare a maşinilor Audi, a informat sindicatul.

Acesta solicită o majorare uniformă a salariului de bază cu 45.000 de forinţi (156 de dolari) de la 1 ianuarie, un bonus de loialitate şi alte creşteri salariale în 2017 şi în 2018.

Un purtător de cuvânt al Audi, subsidiară a grupului Volkswagen AG, a refuzat să comenteze informaţia.

Producţia şi exportul automobilelor produse de companiile străine este un motor cheie al creşterii economiei Ungariei, unde salariile pentru angajaţii calificaţi sunt mult sub nivelul din Europa Occidentală.

În decembrie, muncitorii de la fabrica Mercedes-Benz din Kecskemet, Ungaria, au obţinut în urma protestelor majorarea salariilor cu 10% în 2017 şi în 2018.

Guvernul ungar a ajuns anul trecut la un acord cu partenerii sociali în vederea creşterii salariului minim pe economie şi reducerii contribuţiilor sociale plătite de angajator, în ideea de a combate un deficit sever de mână de lucru.

Ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga, a precizat că salariul minim pe economie pentru muncitorii necalificaţi va fi majorat cu 15% în 2017 şi cu încă 8% în 2018. În cazul muncitorilor calificaţi, salariul minim va fi majorat cu 25% în 2017 şi cu alte 12% în 2018. Pe de altă parte, contribuţiile sociale plătite de angajator vor fi reduse cu 5% în 2017 şi cu alte 2% în 2018.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO