Murdoch vinde acţiunile pe care le deţine la grupul TV neozeelandez Sky

News Corp., grupul de media controlat de magnatul Rupert Murdoch, a decis să renunţe la acţiunile pe care le deţine la grupul de televiziune neozeelandez Sky Network Television (44% din întregul portofoliu), într-o tranzacţie a cărei valoare este estimată la 514 milioane de euro, informează AFP.
Economica.net - lun, 04 mart. 2013, 13:15
Murdoch vinde acţiunile pe care le deţine la grupul TV neozeelandez Sky

Cesiunea acţiunilor pe care News Corp. le deţine la Sky Network Television a fost anunţată luni, într-un comunicat de presă.

Filiala australiană a News Corp., News Limited, a precizat, în comunicatul de presă, că acţiunile pe care le deţine la principalul operator de televiziune prin abonament din Noua Zeelandă vor fi propuse spre vânzare unor investitori instituţionali şi societăţi de brokeraj.

News Limited nu a dezvăluit valoarea tranzacţiei, însă, potrivit cotidianului The Australian, deţinut de News Ltd., valoarea fiecărei acţiuni este de 4,80 de dolari neozeelandezi (815 milioane de dolari neozeelandezi/ 514 milioane de euro pentru întregul portofoliu).

Grupul media News Corporation, deţinut de magnatul americano-australian Rupert Murdoch, trebuie să finalizeze până la sfârşitul lunii iunie proiectul său de scindare, în companii diferite, a diviziei editoriale de activităţile de divertisment.

Divizia de cinema şi televiziune – inclusiv studiourile 20th Century Fox, reţeaua de televiziune Fox şi postul Fox News – va fi separată de cea care include ziarele şi operaţiunile de publishing ale grupului News Corp.

Din grupul media News Corp. fac parte publicaţii precum Wall Street Journal, The Times of London, The Australian, New York Post, Herald Sun, precum şi editura HarperCollins. Conform experţilor, divizia editorială va fi mult mai mică decât cea de entertainment.

Familia Murdoch va păstra în continuare controlul efectiv asupra ambelor divizii rezultate în urma scindării.

Scindarea trustului într-o divizie editorială şi una de divertisment a fost aprobată pe 28 iunie 2012 de consiliul de administraţie al grupului News Corporation. Conform analiştilor de la Wall Street Journal şi Reuters, manevra are rolul de a proteja activităţile de televiziune şi producţie de filme, mai profitabile, de cele editoriale, mai ales pe fondul scandalului interceptărilor telefonice, care a afectat numeroase publicaţii britanice aparţinând acestui grup media. În contextul scindării, grupul News International şi-a schimbat numele în NI Group Limited.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, în regenerabile", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja....
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...