Muzeul Dunării de Jos din Călărași expune peste 6.000 de monede, de la tetradrahme Alexandru cel Mare la monede bizantine

10 03. 2024
dunarea de jos

„În acest sfârsit de săptămână v-am invitat în județul Călărași, de aceea astăzi vă propunem să vă lăsați surprinși de o călătorie captivantă în istorie, la Muzeul Dunării de Jos, un veritabil tezaur cultural și istoric al județului”, au transmis cei de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului .

Potrivit lor, muzeul găzduiește o colecție impresionantă de artefacte arheologice descoperite pe teritoriul județului, mărturii milenare ale existenței civilizației pe aceste meleaguri.

„Pasionații de numismatică pot explora patrimoniul muzeului ce depășește 6000 de piese care datează din cele mai vechi timpuri până în epoca modernă, inclusiv monede antice, bizantine, medievale, tetratdrahme tip Filip II și tetradrahme Alexandru cel Mare, tetradrahme thasiene și denari romani”, au detaliat reprezentanții Ministerului.

Aceștia au menționat și Ruta Naționala a Icoanelor făcătoare de minuni. Aceasta parcurge „filonul spiritual al țării pornind din județele Maramureș, Satu Mare, sau Neamț și până în Călărași, unde se regăsește Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Radu Nagru, un far călăuzitor al credinței ortodoxe încă din anul 1846”.

„Lăsați-vă captivați istoria, cultura și spiritualitatea județului Călărași”, au îndemnat cei de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

FOTO: Facebook Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului