1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Nabucco începe faza de proiectare pentru Nabucco Vest

 Nabucco Gas Pipeline International a semnat un contract cu Saipem pentru serviciile de proiectare de bază la proiectul Nabucco Vest, compania fiind selectată în urma unei proceduri de licitaţie competitivă.

28 ian, 2013 | Mediafax

Contractul include toate activitățile FEED (Front End Engineering & Design) pentru sistemul de conducte cu diametrul de 48 de inci și o lungime totală de 1.326 kilometri. Printre acestea se numără analiza strategică a datelor și informațiilor în vederea efectuării de evaluări de risc și alocări de resurse adecvate pe întreg traseul conductei.

Reproiectarea pentru Nabucco Vest are loc după ce proiectul a fost selectat, în luna iunie a anului trecut, de către consorțiul Shah Deniz, ca rută central-europeană de livrare. Aceste lucrări vor completa proiectarea existentă pentru conducta Nabucco în varianta inițială, cu diametru de 56 de inci și o lungime de 3.900 de kilometri.

În luna ianuarie 2013, acționarii Nabucco au semnat un acord de cooperare, precum și un acord de opțiuni de subscriere și de finanțare, cu acționarii câmpului gazeifer Shah Deniz.

Acţionarii Nabucco sunt companiile OMV (Austria), BOTAS (Turcia), BEH (Bulgaria), Transgaz Mediaş, RWE (Germania) şi FGSZ (Ungaria).

Consorţiul care dezvoltă gazoductul Nabucco a ajuns recent la un acord de principiu cu potenţialii investitori SOCAR, BP, Statoil şi Total şi cu consorţiul care exploatează zăcământul de gaze Shah Deniz pentru finanţarea în comun a conductei şi ar putea acorda investitorilor jumătate din acţiuni.

Conducta Nabucco Vest va transporta gazele de origine caspică, de la frontiera turco-bulgară, prin Bulgaria, România şi Ungaria către terminalul de gaze din Baumgarten (Austria).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO