Nabucco West va acoperi 50% din necesarul de gaze al Bulgariei, României, Austriei şi Ungariei

Conducta Nabucco West va transporta primele cantităţi de gaze naturale la finele lui 2018 sau începutul lui 2019 şi va putea acoperi 50% din necesarul de gaze naturale al Bulgariei, României, Austriei şi Ungariei, a declarat miercuri director general executiv Nabucco Gas Pipeline International GmbH, Reinhard Mitschek, transmite APA.
Economica.net - mie, 05 iun. 2013, 14:18
Nabucco West va acoperi 50% din necesarul de gaze al Bulgariei, României, Austriei şi Ungariei

Mitschek a precizat însă că Nabucco West nu va putea să înlocuiască complet gazul natural rusesc.

‘Obiectivul nostru este să îmbunătăţim competitivitatea şi să creăm o oportunitate de selecţie pentru consumatori. Proiectul Nabucco West va putea acoperi jumătate din cererea energetică pentru patru ţări: Bulgariei, României, Austriei şi Ungariei’, a declarat Mitschek.

Consorţiul azer Shah Deniz trebuie să anunţe în curând care este conducta aleasă pentru livrările de gaze naturale de la Marea Caspică spre Europa. Singurele două proiecte de conducte rămase în cursă sunt Nabucco şi TAP (Trans Adriatic Pipeline).

Potrivit lui Reinhard Mitschek, dacă proiectul Nabucco West va fi selectat de consorţiul Shahdeniz, faza pregătitoare pentru construcţia conductei va începe în 2014.

‘Primele cantităţi de gaze naturale vor fi pompate prin conductă la finele lui 2018 sau începutul lui 2019’, a declarat Mitschek.

Acesta a adăugat că decizia finală de investiţie ar urma să fie adoptată în luna septembrie a acestui an în timp ce decizia finală de investiţie în cazul Shahdeniz va fi luată în octombrie. Mitschek s-a declarat încrezător că Nabucco West va fi varianta selectată de consorţiul Shahdeniz. ‘Realizarea acestui proiect va fi profitabilă pentru ţările din Balcanii de Vesr, Cehia, Polonia, Ucraina şi Franţa. Proiectul TAP nu acoperă un număr atât de mare de ţări’, a subliniat Mitschek.

Conducta Nabucco va face conexiunea cu Trans Anatolian Pipline (TANAP), la graniţa turco-bulgară, tranzitând Bulgaria, România şi Ungaria, până la terminalul central-european de gaze de la Baumgarten, Austria. Prin Baumgarten, gazele furnizate prin Nabucco pot fi transportate către peste 500 de milioane de clienţi din toată Europa.

Legea privind măsurile necesare pentru lucrările de dezvoltare a Conductei de gaze naturale Nabucco a fost promulgată, pe 31 mai, de preşedintele României, Traian Băsescu, Nabucco fiind calificat drept proiect de interes naţional şi utilitate publică în România. Legea a fost adoptată de Parlamentul României la data de 21 mai, anul acesta.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...