1EUR = 4.8314 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Naftogaz şi Gazprom au ajuns la un acord privind amânarea datoriei Ucrainei pentru gazul rusesc

Naftogaz şi Gazprom, giganţii ucrainean şi rus în domeniul gazelor, au ajuns marţi la un acord cu privire la amânarea datoriei Ucrainei pentru gazul consumat în perioada octombrie-decembrie până în primăvară, a anunţat şeful Naftogaz, Evgheni Bakulin, citat de RIA Novosti, în pagina electronică.

04 dec, 2013 | Mediafax

"Ne-am înţeles şi am transferat plăţile pe octombrie, noiembrie şi decembrie până în primăvară pentru a rezolva toate aspectele problematice care există astăzi în regiune", a declarat pentru jurnalişti directorul general al Naftogaz, Evgheni Bakulin.

Naftogaz a anunţat Gazprom că nu va putea să achite până la 7 decembrie datoria pentru gazul livrat în luna august, aşa cum era prevăzut, din cauza blocării activităţii Guvernului.

"Cunoaşteţi problemele de astăzi legate de blocarea Guvernului. Am planificat să rezolvăm această problemă până la 7 decembrie, dar, din păcate, acum Guvernul este blocat şi am solicitat Gazpromului să trateze cu înţelegere această situaţie şi să nu recurgă la acţiuni extreme", a spus Bakulin.

Datoria Ucrainei pe luna august este de 765 de milioane de dolari americani.

Moscova şi Kievul au întreţinut adeseori relaţii tensionate din cauza incapacitătăţii părţii ucrainene de a-şi achita datoria la gaze. Aceste relaţii tensionate au condus în mai multe rânduri, în ultimii ani, la o întrerupere a livrărilor de gaze naturale din Rusia către Ucraina, care este foarte dependentă de ele, în pofida numeroaselor iniţiative vizând identificarea de noi surse de aprovizionare.

De asemenea, aeste conflicte au perturbat în trecut exporturile de gaze ruseşti către ţări membre UE, Ucraina fiind principala ţară de tranzit.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO