1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Naguma Medical Supply va livra Ministerului Sănătății 115 milioane de măști medicale care vor fi distribuite gratuit persoanelor defavorizate

Naguma Medical Supply, parte a grupului InteRo, a câștigat licitația organizată de Ministerul Sănătății pentru livrarea unui număr de 115 milioane de măști 3 PLY, oferind cel mai mic preț, respectiv 0,64 de lei la care se adaugă TVA/ bucată, pentru măști medicale cu certificat de garanție și calitate, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.

25 iun, 2020 | ECONOMICA.net

Măștile achiziționate vor fi distribuite gratuit de către minister unui număr de 2,3 milioane de români din categorii sociale defavorizate.

„Suntem onorați să participăm la acest efort, în contextul unei crize medicale fără precedent”, a declarat Michael Topolinski, fondatorul companiei.

„Am depus eforturi mari că să ne diminuăm costurile și să putem oferi măști de calitate la un preț individual foarte bun pentru condițiile actuale de piață”, a mai spus Topolinski.
 
Pentru această achiziție, Ministerul Sănătății a alocat inițial un buget de 193,2 milioane de lei, respectiv 1,68 de lei pentru o mască. La licitație au participat 30 de companii, iar oferta Naguma Medical Supply a primit cel mai mare punctaj.

„Am oferit măști de calitate la un preț foarte bun, generând statului român economii de 120 milioane de lei (echivalentul a aproximativ 25 milioane euro). În aceste condiții excepționale, timpul de reacție este esențial și, dincolo de calculele pragmatice de business și conflictele inerente într-o piață concurențială liberă, trebuie să avem cu toții în vedere prioritatea numărul 1 – sănătatea populației, care trebuie protejată”, a precizat Topolinski.  

Naguma Medical Supply S.R.L. s-a alăturat campaniei de luptă împotriva COVID-19 la începutul lunii martie, asumându-și misiunea de a furniza cetățenilor din România și Uniunea Europeană echipamente de protecție de calitate. Până acum, Naguma a donat diferitelor organizații peste 500.000 de măști sau echivalentul în bani. Totodată, Naguma a furnizat României și altor țări din Uniunea Europeană peste 30 de milioane de măști și va continuă să sprijine lupta împotriva COVID-19.

Naguma este o companie nou-înființată de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael și cei trei copii: Tyler, Michael și Ashton), prezentă în România de peste 13 ani și activând cu precădere în domeniul dezvoltărilor imobiliare. Pe termen lung, familia canadiană își propune că Naguma să devină un furnizor de măști și alte echipamente individuale de protecție (EIP) pentru Europa de Est.

Michael Topolinski s-a stabilit în România în 2006, iar în 2013 a cumpărat activele Aversa Bucureşti, aflată în faliment. Prin Benevo Real Estate Investments, acesta s-a asociat cu un partener şi a cumpărat în perioada de boom imobiliar 900 de apartamente din mai multe ansambluri rezidenţiale din Bucureşti şi Braşov. Cum multe dintre aceste proiecte nu au mai fost finalizate, omul de afacerii a rămas cu doar 300 de locuinţe, pe care le-a scos la închiriat şi în care investiţia proprie se ridică la 25 de milioane de euro. 60% din valorea investiţiei a fost susţinută prin credite de la Alpha Bank Topolinski a mai cumpărase şi terenul fostei fabrici Vulcan, pe care l-a vândut către NEPI. Aici a fost deschis în septembrie 2014 Vulcan Value Centre. Omul de afaceri mai deţinea şi terenul fostei fabrici Textile Dacia, unde avea în plan construcţia unui mall, investiţie care nu a fost realizată. Firma care deţine terenul a intrat în faliment anult trecut, iar Alpha Bank este unul dintre creditor, care a acordat finanţare către Vic City.

Ulterior, canadianul a răscumpărat terenul din care a vândut jumătate, adică 26.200 mp, către Skanska pentru dezvoltarea unui proiect de birouri.


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO