UPDATE: Naspers a angajat Goldman Sachs pentru a consilia vânzarea eMag – surse. Reacţia eMAG România

Gigantul sud-african de comerț electronic Naspers a angajat banca americană de investiţii Goldman Sachs pentru a oferi consiliere cu privire vânzarea retailer-lui eMAG, au declarat mai multe surse pentru publicația Mergermarket.
Lidia Neagu - mar, 13 oct. 2020, 11:44
UPDATE: Naspers a angajat Goldman Sachs pentru a consilia vânzarea eMag - surse. Reacţia eMAG România

UPDATE 15:33 Reacţia eMAG România: Este o speculaţie

„Este o speculaţie. În momentul de fata nu există niciun proces de vânzare în desfăşurare”, au declarat pentru ECONOMICA.NET, reprezentanţii eMag.

Ştirea iniţială

Acordul ar putea avea loc anul viitor, au declarat pentru publicația citată cinci surse familiare cu situația, care au adăugat că este mai probabilă o vânzare decât o listare la bursă printr-o ofertă publică de acţiuni. Naspers s-a gândit la o vânzare anul acesta, dar a decis să amâne până în 2021, deoarece vor să profite de rezultatele îmbunătățite ale eMag datorită pandemiei COVID-19, a spus una dintre surse.

Grupul eMag a avut afaceri consolidate de 5,6 miliarde lei, adică 1,17 miliarde de euro în 2019. 

Merger Market spune că eMag ar putea să atragă atenţia fondurilor de investiţii care au cumpărat acum câţiva ani platforma Allegro din Polonia.

În 2016, Naspers a vândut această platformă, care tocmai s-a listat la bursa de la Varşovia, către fondurile de investiţii Cinven, Permira şi MidEuropa, pentru 3,25 miliarde de dolari. 

eMAG face parte din grupul Dante International, care operează o platformă de e-commerce business-to-consumer în România, Ungaria și Bulgaria sub marca eMAG și un site de cumpărături de modă în România sub marca Fashion Days.
 
Dante International, deținut de Naspers și antreprenorul român Iulian Stanciu, operează și compania de curierat Sameday, PC Garage (retailer online specializat axat pe gameri), Depanero (serviciu de reparații), Conversion Marketing (marketing de performanță) și EuCeMananc (plataforma de livrare în România), conform raportului anual 2020 al Naspers. 
 
Naspers a achiziționat o participație de 70% la Dante International în 2012.
Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...