NATO, urmărită cel mai mult pe Facebook din România, Albania şi Turcia

Economica.net
06 06. 2014
nato_flag_in_the_wind_32222800

Saegerman, care activează în cadrul NATO de 20 de ani, a vorbit în cadrul unei conferinţe desfăşurate miercuri despre modul în care organizaţia apelează la reţelele sociale pentru a controla mesajul reprezentantiv pentru activităţile sale.

‘Este foarte important să îţi administrezi singur acest mesaj pentru că dacă nu o faci altcineva o va face pentru tine şi nu întotdeauna cu cele mai bune intenţii’, a afirmat el.

‘NATO are nevoie de reţelele sociale mai mult decât acestea au nevoie de NATO’, a subliniat el.

Deşi organizaţia recunoaşte valoarea reţelelor sociale, aceasta se limitează la patru conturi Twitter şi nu permite angajaţilor să aibă propriile conturi.

‘NATO are încredere în stafful său să gestioneze lansatoare de rachete, dar nu prea au încredere în noi când e vorba de Twitter’, a glumit Saegerman.

Alianţa are însă un cont separat pe care secretarul general să-şi distribuie ‘un mesaj sau punct de vedere personal’ care nu a fost aprobat de cele 28 de state membre.

Din punct de vedere istoric, contul de Facebook al organizaţiei a fost folosit doar ca o variantă ‘copy şi paste’ a site-ului său, dar traficul a crescut spectaculos după ce NATO şi-a schimbat strategia în aprilie 2013 pentru a permite postări mai creative.

‘Încercăm să ridicăm gradul de conştientizare asupra brandului, să le spunem oamenilor ce înseamnă NATO, să creştem angajamentul online şi să ajungem la formatorii de opinii pentru a ne amplifica mesajele şi a le transmite unei audienţe mai tinere’, a mai spus Saegerman.

Drept exemplu, Saegerman a vorbit despre o postare privind o comemorare a atentatelor de la 11 septembrie de la sediul NATO, pentru care steagurile au fost coborâte în bernă.

‘Ofiţerul nostru de presă nu era convins că va avea vreun efect, dar continuă să fie una dintre cele mai agreate postări pe care o avem’, a spus el.

Audienţa NATO în reţele sociale vine din cele mai neaşteptate locuri, scrie prweek.com. Primele trei naţiuni în topul fanilor NATO pe Facebook sunt România, Albania şi Turcia.

În acelaşi timp, o mare parte a audienţei NATO pe YouTube este în Pakistan. După cum explică Saegerman ‘nu toată lumea iubeşte NATO, dar aruncă un ochi la ceea ce spunem sau facem’.