Naval Group, cel mai mare constructor european de nave militare, cifra de afaceri record in 2018

Naval Group, cel mai mare constructor de nave militare din Europa, a inregistrat in 2018 o cifra de afaceri de 3,7 miliarde de euro si a raportat vanzari in crestere cu 13% fata de 2017, se arata intr-un comunicat al companiei, citat de ziare.com. Naval Group si-a imbunatatit semnificativ profitabilitatea, inregistrand un profit net de peste 178 milioane de euro, o crestere de aproape 85 de milioane euro fata de 2017.
Economica.net - sâm, 22 iun. 2019, 08:57
Naval Group, cel mai mare constructor european de nave militare, cifra de afaceri record in 2018

Potrivit lui Herve Guillou, CEO of Naval Group, rezultatele exceptionale ale constructorului francez se datoreaza proiectelor de succes in care a fost implicata compania, precum modernizarea portavionului Marinei Franceze, Charles de Gaulle, lansarea primului submarian al Marinei Braziliene si lansarea la apa a primei corvete de tip Gowind®, livrata Egiptului si construita in santierul naval din Alexandria.

Dezvoltarea internationala a companiei este extrem de importanta, a adaugat Herve Guillou, si a mentionat, in acest sens, programul de parteneriat strategic pentru dezvoltarea a 12 submarine pentru Marina Australiana, semnat pe 11 februarie de catre Naval Group si Guvernul de la Canberra.

Fiabilitatea exceptionala a navelor produse de Naval Group si perspectivele de dezvoltare pe termen lung au fost un factor-cheie in decizia autoritatilor din Australia de a selecta compania franceza pentru constructia de submarine in cadrul unui contract istoric de peste 34 de miliarde de dolari.

Australia a cautat nu doar un constructor de nave, ci un partener pe termen lung, care sa fie alaturi de Marina Australiana in urmatorii 50 de ani. Astfel, acest acord va face posibil ca Naval Group sa transfere „know-how” si „know-why” Australiei, pentru ca aceasta sa devina o natiune cu capabilitati superioare de lupta submarina.

De asemenea, gratie experientei unice si celor mai performante tehnologii militare dezvoltate, Naval Group a fost selectata sa construiasca submarine si de alte state cu forte navale importante, precum Brazilia si India.

In Romania, gigantul francez Naval Group este asociat cu Santierul Naval Constanta (SNC) in cadrul programului de cooperare industriala care vizeaza constructia celor patru corvete scoase la licitatie de Ministerul Apararii Nationale pentru dotarea Fortelor Navale Romane. Naval Group are in prezent contracte in derulare pentru furnizarea a 10 corvete Gowind 2500 pentru Malaezia, Egipt si Emiratele Arabe Unite.

Naval Group este unul dintre putinii constructori la nivel mondial de portavioane, submarine nucleare si nave de ultima generatie, complet echipate cu sisteme de lupta antiaeriana, anti-nava sau anti-submarin.

De peste 400 de ani, Naval Group este partenerul de incredere si principalul furnizor al Marinei Franceze.

Cu cea mai importanta forta navala europeana in cadrul NATO, Franta are la temelia apararii sale descurajarea nucleara. Submarinele nucleare franceze purtatoare de rachete balistice, care asigura forta nucleara strategica desfasurata in ocean, sunt construite de Naval Group.

Aflandu-se in centrul sistemului permanent de descurajare al Frantei, Naval Group este partenerul principal al Marinei Franceze pentru cel putin alti 70 de ani.

Te-ar mai putea interesa și
Ce spune şeful PPC, fostul Enel, despre situaţia din sistemul energetic naţional
Ce spune şeful PPC, fostul Enel, despre situaţia din sistemul energetic naţional
Sistemul energetic naţional îşi arată limitele tehnice, fiind supus unui stres termic neobişnuit, iar printre cauzele pentru limitele în producţia de energie electrică şi pentru preţurile......
Ajungem la 1.000 de euro/MWh? Nou record de preț spot orar la energie electrică în România și mâine seară, avem din nou cel mai mare preț din Europa
Ajungem la 1.000 de euro/MWh? Nou record de preț spot orar la energie electrică în România și mâine seară, avem din ...
Avem din nou parte de un record de preț orar în piața spot, pentru a patra zi la rând și pentru a șaptea oară în ...
România rămâne în topul ţărilor cu cele mai ridicate rate ale inflaţiei din UE – date Eurostat
România rămâne în topul ţărilor cu cele mai ridicate rate ale inflaţiei din UE – date Eurostat
Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană s-a situat la 2,6% în iunie, în scădere faţă de 2,7% în mai, iar România, ...
UE va investi şapte miliarde de euro în infrastructuri de transport durabile, sigure şi inteligente. Proiectele feroviare vor primi 80% din fonduri
UE va investi şapte miliarde de euro în infrastructuri de transport durabile, sigure şi inteligente. Proiectele feroviare ...
Comisia Europeană a selectat 134 proiecte de transport pentru a primi peste şapte miliarde de euro sub formă de granturi ...