Naval Group, cel mai mare constructor european de nave militare, cifra de afaceri record in 2018

Naval Group, cel mai mare constructor de nave militare din Europa, a inregistrat in 2018 o cifra de afaceri de 3,7 miliarde de euro si a raportat vanzari in crestere cu 13% fata de 2017, se arata intr-un comunicat al companiei, citat de ziare.com. Naval Group si-a imbunatatit semnificativ profitabilitatea, inregistrand un profit net de peste 178 milioane de euro, o crestere de aproape 85 de milioane euro fata de 2017.
Economica.net - sâm, 22 iun. 2019, 08:57
Naval Group, cel mai mare constructor european de nave militare, cifra de afaceri record in 2018

Potrivit lui Herve Guillou, CEO of Naval Group, rezultatele exceptionale ale constructorului francez se datoreaza proiectelor de succes in care a fost implicata compania, precum modernizarea portavionului Marinei Franceze, Charles de Gaulle, lansarea primului submarian al Marinei Braziliene si lansarea la apa a primei corvete de tip Gowind®, livrata Egiptului si construita in santierul naval din Alexandria.

Dezvoltarea internationala a companiei este extrem de importanta, a adaugat Herve Guillou, si a mentionat, in acest sens, programul de parteneriat strategic pentru dezvoltarea a 12 submarine pentru Marina Australiana, semnat pe 11 februarie de catre Naval Group si Guvernul de la Canberra.

Fiabilitatea exceptionala a navelor produse de Naval Group si perspectivele de dezvoltare pe termen lung au fost un factor-cheie in decizia autoritatilor din Australia de a selecta compania franceza pentru constructia de submarine in cadrul unui contract istoric de peste 34 de miliarde de dolari.

Australia a cautat nu doar un constructor de nave, ci un partener pe termen lung, care sa fie alaturi de Marina Australiana in urmatorii 50 de ani. Astfel, acest acord va face posibil ca Naval Group sa transfere „know-how” si „know-why” Australiei, pentru ca aceasta sa devina o natiune cu capabilitati superioare de lupta submarina.

De asemenea, gratie experientei unice si celor mai performante tehnologii militare dezvoltate, Naval Group a fost selectata sa construiasca submarine si de alte state cu forte navale importante, precum Brazilia si India.

In Romania, gigantul francez Naval Group este asociat cu Santierul Naval Constanta (SNC) in cadrul programului de cooperare industriala care vizeaza constructia celor patru corvete scoase la licitatie de Ministerul Apararii Nationale pentru dotarea Fortelor Navale Romane. Naval Group are in prezent contracte in derulare pentru furnizarea a 10 corvete Gowind 2500 pentru Malaezia, Egipt si Emiratele Arabe Unite.

Naval Group este unul dintre putinii constructori la nivel mondial de portavioane, submarine nucleare si nave de ultima generatie, complet echipate cu sisteme de lupta antiaeriana, anti-nava sau anti-submarin.

De peste 400 de ani, Naval Group este partenerul de incredere si principalul furnizor al Marinei Franceze.

Cu cea mai importanta forta navala europeana in cadrul NATO, Franta are la temelia apararii sale descurajarea nucleara. Submarinele nucleare franceze purtatoare de rachete balistice, care asigura forta nucleara strategica desfasurata in ocean, sunt construite de Naval Group.

Aflandu-se in centrul sistemului permanent de descurajare al Frantei, Naval Group este partenerul principal al Marinei Franceze pentru cel putin alti 70 de ani.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Invazie în Ucraina – Rusia pregăteşte un atac cu până la 175.000 de militari, anul viitor – document militar american citat de The Washington Post
Invazie în Ucraina – Rusia pregăteşte un atac cu până la 175.000 de militari, anul viitor – document militar ...
Rusia pregătete o ofensivă împotriva Ucrainei cu până la 175.000 de militari, anul viitor, concentraţi în patru locuri, ...
Miniştrii de Finanţe din zona euro sunt optimişti cu privire la creşterea economică în pofida Omicron
Miniştrii de Finanţe din zona euro sunt optimişti cu privire la creşterea economică în pofida Omicron
Miniştrii de Finanţe din zona euro se întâlnesc luni seară pentru a discuta cele mai recente evoluţii economice şi, ...
Orange şi Vodafone au discutat anul trecut o fuziune, însă proiectul a fost abandonat
Orange şi Vodafone au discutat anul trecut o fuziune, însă proiectul a fost abandonat
 Grupul francez de telecomunicaţii Orange şi rivalul britanic Vodafone, companii prezente şi pe piaţa din România, ...