1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Extern

„Navetiştii on-line" au viitor, unul îndepărtat. Cum va încuraja Guvernul SUA lucrul de acasă

„Nu putem crede că doar o tehnologie ne va elibera. Oamenilor le place să intre în contact direct",a  declarat Shaun Donovan, ministrul american pentru Locuinţe şi Dezvoltare Urmană. Cugetarea a fost emisă într-o conferinţă în care a fost provocat să se pronunţe privind interdicţia impusă angajaţilor Yahoo! de a mai lucra de acasă, prin internet.

27 apr, 2013 | ECONOMICA.net

Ministrul american tocmai participa la o conferinţă New York Times  pe teme de energie, concentrată pe construcţia oraşelor moderne.

Şi de îndată ce ministrul a spus că transportul este responsabil pentru  30% din  emisiile de gaze de seră, când celebrul editorialist Thomas Friedman l-a acostat:
„Ce părere aveţi despre interdicția Marissa Mayer , CEO Yahoo, privind lucrul de la distanţă?"

Donovan „nu a muşcat (momeala, n.r.)", comentează editorul LinkedIn, relatând întâmplarea.

Oficialul american a recunoscut că „navetismul on-line" (telecommuting) este o tendință pe termen lung, pe care decizia lui Mayer nu a schimbat-o. Cu toate acestea, orașele nu ar putea folosi tehnologia ca pe o cârjă pentru a evita dezvoltarea edilitară inteligentă.

În timpul crizei de locuințe, familia mijlocie americană, proprietară de casă în suburbii,  care nu şi-a putut permite să se mute în centrul orașelor , a cheltuit 52 de cenţi din fiecare dolar câștigat pe costurile de locuit și transport, a recunsocut, totuşi ministrul american.

Pentru a elimina aceste navete lungi, este necesară o mai bună planificare edilitară, a spus Donovan.

"Nu ne putem gândi doar că tehnologia ne va elibera. Oamenilor le place contactul uman și interacțiune", a mai spus   Shaun Donovan, citat de LinkedIn.

Recent, directorul general al Yahoo! Inc., Marissa Mayer, a cerut angajaţilor să vină la birou în timpul orelor de lucru, riscând să piardă sporul de productivitate asociat unui program flexibil şi să reducă atractivitatea companiei pentru cei mai valoroşi profesionişti, potrivit Bloomberg.

Angajaţii Yahoo au primit o notificare cerându-le celor care lucrează de acasă să vină la birou începând din luna iunie.

"Pentru a deveni cel mai bun loc de muncă vor fi importante comunicarea şi colaborarea, astfel că trebuie să lucrăm umăr la umăr. Viteza şi calitatea sunt de multe ori sacrificate atunci când lucrăm de acasă", se spune în scrisoarea transmisă angajaţilor, obţinută de Bloomberg de la o sursă din companie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO