„Navetiştii on-line” au viitor, unul îndepărtat. Cum va încuraja Guvernul SUA lucrul de acasă

„Nu putem crede că doar o tehnologie ne va elibera. Oamenilor le place să intre în contact direct",a  declarat Shaun Donovan, ministrul american pentru Locuinţe şi Dezvoltare Urmană. Cugetarea a fost emisă într-o conferinţă în care a fost provocat să se pronunţe privind interdicţia impusă angajaţilor Yahoo! de a mai lucra de acasă, prin internet.
Economica.net - sâm, 27 apr. 2013, 20:38
„Navetiştii on-line

Ministrul american tocmai participa la o conferinţă New York Times  pe teme de energie, concentrată pe construcţia oraşelor moderne.

Şi de îndată ce ministrul a spus că transportul este responsabil pentru  30% din  emisiile de gaze de seră, când celebrul editorialist Thomas Friedman l-a acostat:
„Ce părere aveţi despre interdicția Marissa Mayer , CEO Yahoo, privind lucrul de la distanţă?”

Donovan „nu a muşcat (momeala, n.r.)”, comentează editorul LinkedIn, relatând întâmplarea.

Oficialul american a recunoscut că „navetismul on-line” (telecommuting) este o tendință pe termen lung, pe care decizia lui Mayer nu a schimbat-o. Cu toate acestea, orașele nu ar putea folosi tehnologia ca pe o cârjă pentru a evita dezvoltarea edilitară inteligentă.

În timpul crizei de locuințe, familia mijlocie americană, proprietară de casă în suburbii,  care nu şi-a putut permite să se mute în centrul orașelor , a cheltuit 52 de cenţi din fiecare dolar câștigat pe costurile de locuit și transport, a recunsocut, totuşi ministrul american.

Pentru a elimina aceste navete lungi, este necesară o mai bună planificare edilitară, a spus Donovan.

„Nu ne putem gândi doar că tehnologia ne va elibera. Oamenilor le place contactul uman și interacțiune”, a mai spus   Shaun Donovan, citat de LinkedIn.

Recent, directorul general al Yahoo! Inc., Marissa Mayer, a cerut angajaţilor să vină la birou în timpul orelor de lucru, riscând să piardă sporul de productivitate asociat unui program flexibil şi să reducă atractivitatea companiei pentru cei mai valoroşi profesionişti, potrivit Bloomberg.

Angajaţii Yahoo au primit o notificare cerându-le celor care lucrează de acasă să vină la birou începând din luna iunie.

Pentru a deveni cel mai bun loc de muncă vor fi importante comunicarea şi colaborarea, astfel că trebuie să lucrăm umăr la umăr. Viteza şi calitatea sunt de multe ori sacrificate atunci când lucrăm de acasă”, se spune în scrisoarea transmisă angajaţilor, obţinută de Bloomberg de la o sursă din companie.

Te-ar mai putea interesa și
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia va autoriza de luni călătoriile în scop turistic pentru persoanele din majoritatea ţărilor europene, a anunţat sâmbătă Ministerul lusitan de Interne, transmit AFP şi EFE, citate......
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a suspendat expediţiile pe Everest de pe teritoriul său pentru a evita orice risc de contaminare cu COVID-19 din ...
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
Un număr de 729 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Măsurile adoptate vineri de Guvern au în vedere o relaxare prudentă, şi nu una totală, a declarat Ministrul Afacerilor ...